Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підтвердження підсумків



НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ "СТАЖУВАННЯ"

Підведення підсумків (захист) навчальної практики у формі співбесіди зі студентами за програмою практики і оцінювання результатів проводиться протягом першого тижня, що починається після закінчення практики на кафедрі менеджменту організацій та зовнішньоекономічної діяльності після пере­вірки поданого студентом-практикантом звіту про проходження практики.

Захист студентами звіту здійснюється перед комісією зі складу викладачів кафедри менеджменту організацій та зовнішньоекономічної діяльності. До складу комісії входять керівник практики від ка­федри, керівник комплексної курсової (дипломної) роботи та провідні викладачі кафедри менеджменту організацій та зовнішньоекономічної діяльності. При захисті звіту студент має розкрити практичні аспекти основних тем навчальної практики та висновки, які отримані в результаті проходження практики. Після доповіді необхідно відповісти на питання членів комісії.

Загальна кількість балів за практику вноситься в заліково-екзаменаційну відомість та індивідуальний план студента і засвідчується підписами членів комісії.

Підсумки наукової практики обговорюються на засіданні кафедри менеджменту.

8.1. Критерії оцінювання начальної практики "Стажування"

Підсумкова оцінка за звіт складається з двох елементів і виставляється за 100-бальною шкалою з подальшим переведенням у чотирьохбальну.

Елементи оцінки складаються з:

якості виконання та оформлення звіту (від 0 до 80 балів),

якості презентації результатів проходження практики в процесі співбесіди (від 0 до 20 балів).

Кількість балів знімається за порушення вимог:

1. Невідповідне оформлення (значне перевищення обсягу текстової частини роботи – більше 5 сторінок; шрифт та інтервал не відповідає встановленим нормам; відсутня або неправильна нумерація сторінок; неправильне оформлення графічного матеріалу тощо) – 5-15 балів.

2. Несвоєчасне підготовка та подання до захисту звіту – 5 балів.

3. Відсутня логічна послідовність і науковий стиль викладення – 5-10 балів.

4. Відсутність табличного та ілюстративного матеріалу, його аналізу та прив’язки до змісту тексту – 5- 10 балів.

5. Відсутність визначених проблем у вивченні теми, шляхів їх вирішення, відсутність власної точки зору та аргументації – 5-10 балів.

6. Невідповідність висновків вимогам (відсутність зв’язку з результатами дослідження, підсумків з розглядуваних питань) – 5 балів.

7. Неправильно оформлений перелік літератури – 5 балів.

Кількість балів за виконання звіту з навчальної практики визначається науковим керівником у процесі перевірки. При захисті звіту з навчальної практики студентом кількість балів може бути змінено.

Академічні успіхи студента визначаються за допомогою системи оцінювання, що використовується у ПУЕТ з обов’язковим переведенням оцінок до національної шкали та шкали ECTS.

Сума балів за 100-бальною шкалою Оцінка в ECTS Значення оцінки ECTS Оцінка а національною шкалою Рівень компетентності
90-100 А Відмінно Відмінно Високий (творчий)
82-89 В Дуже добре Добре Достатній (конструктивно-варіативний)
74-81 С Добре
64-73 D Задовільно Задовільно Середній (репродуктивний)
60-63 E Достатньо
35-59 FX Незадовільно з можливістю повторного захисту звіту Незадовільно Низький (рецептивно-продуктивний)
1-34 F Незадовільно з обов’язковим повторним проходженням практики

Критерії оцінювання змісту розділів звіту:

- повнота (відповідно до програми практики);

- відповідність матеріалів звіту чинному законодавству та існуючій практиці;

- рівень систематизації та узагальнення інформації;

- логічна послідовність викладу матеріалів;

- стислість і конкретність викладу, відсутність «зайвої інформації».

Критерії оцінювання оформлення звіту:

- відповідність вимогам до оформлення звіту;

- таблиці і рисунки мають бути: правильно оформленими, компактними, акуратними, містити всі необхідні реквізити;

- нумерація сторінок є обов’язковою;

- наявність заголовків розділів звіту.

Критерії оцінювання захисту:

На захисті в ході співбесіди студент має підтвердити:

- набуті знання про організацію наукової діяльності та навчального процесу ПУЕТ;

- знання змісту виконуваної роботи.

Комісія враховує регулярність роботи студента під час навчальної практики, результати оцінювання і зауваження керівника від кафедри щодо сумлінності роботи студента.

Підсумкова оцінка виставляється комісією колегіально за наступними критеріями:

Оцінка " відмінно " ‑ студент при написанні звіту виконав основні завдання практики та індивідуальне завдання, зробив висновки з урахуванням причинно-наслідкових зв'язків перебігу явищ (процесів), при цьому при захисті показав вміння аналізувати, порівнювати, узагальнювати, абстрагувати і конкретизувати, класифікувати і систематизувати матеріали.

Оцінка " добре " ‑ студент при написанні звіту виконав основні завдання практики та індивідуальне завдання, зробив висновки з урахування причинно-наслідкових зв'язків і механізмів (алгоритмів) перебігу явищ (процесів), при цьому на захисті достатньо проявив отримані вміння та навики.

Оцінка " задовільно " – студент при написанні звіту виконав основні завдання практики та індивідуальне завдання, але зроблені висновки без урахування причинно-наслідкових зв'язків і механізмів (алгоритмів) перебігу явищ (процесів), при цьому на захисті не достатньо проявив отримані вміння та навики.





Дата публикования: 2015-02-28; Прочитано: 195 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...