Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

РОЗДІЛ 5



ЗМІСТ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ ТА МЕТОДИКА ЇЇ ПРОХОДЖЕННЯ

Об’єктом педагогічної практики є навчальний процес під­го­товки фахівців за напрямом «Менеджмент».

Предметом педагогічної практики виступає окрема дисцип­ліна фундаментального чи професійно-орієнтованого циклу навчаль­ного плану, що відповідає напряму наукових досліджень студен­та та узгоджується з темою його комплексної курсової (дипломної) роботи.

Метою педагогічної практики є поглиблення і закріплення знань студентів з питань організації і форм здійснення навчаль­ного процесу в сучасних умовах, його наукового та навчально-ме­тодичного забезпечення, формування вмінь і навичок опрацю­вання наукових та інформаційних джерел при підготовці занять, застосування активних методик викладання професійно-орієнто­ваних дисциплін фахового напряму.

Результатом педагогічної практики має стати аналіз всіх сторін педагогічної діяльності в межах обраної спеціальності.

Педагогічна практика організовується та проходить по чоти­рьох етапах, кожному з яких відповідає певний розділ програми практики (табл. 2).

Таблиця 2

Тематичний план педагогічної практики

№ з/п Назва розділу педагогічної практики Термін (дні/год.)
  Розділ 1: Організаційні питання: оформлення на педа­гогічну практику, розробка та узгодження графіка про­ведення лекційних, семінарських (практичних) занять 1 /6
  Розділ 2: Розробка та узгодження з науковим керів­ником планів-проспектів лекційних, семінарських (практичних) занять, підбір літературних джерел 6 /36
  Розділ 3: Проведення лекційних, семінарських (прак­тичних) заняття з професійно-орієнтованих дис­циплін підготовки фахівців з менеджменту 2/12
  Розділ 4: Оформлення звіту з педагогічної практики та його захист 1/6
  Разом 10/60

Результатом першого етапу практики є графік проведення лекційних, семінарських та практичних занять, який складає ко­жен студент-практикант, узгоджуючи керівником практики від кафедри (додаток Б).

Результатом другого етапу практики є розроблені та узгод­жені з науковим керівником плани-проспекти лекційних, семінарських (практичних) занять, підібрані наукові та ін­формаційні джерела.

Під час третього етапу студенти проводять лекційні, семі­нарські (практичні) заняття з професійно-орієнтованих дисцип­лін підготовки фахівців з менеджменту.

Протягом четвертого етапу студенти завершують оформлення звіту про проходження педагогічної практики і захищають його.

Вибір дисципліни, з якої відбувалася педагогічна практика, здійснюється заздалегідь під час вивчення курсу відповідно на­пряму наукових досліджень та теми комплексної курсової (дипломної) роботи. Теми лекцій, семінарських (прак­тичних) занять студента-магістра заносяться до його індивіду­аль­ного плану.

Педагогічна практика повинна бути максимально наближе­ною до напрямів наукових досліджень студента магістратури. Під час такої практики надається можливість апробувати ре­зультати досліджень, що їх проводить студент при написанні комплексної курсової (дипломної) роботи.





Дата публикования: 2015-02-28; Прочитано: 242 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...