Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конкурентні переваги підприємств та їх класифікація



Конкурентна перевага – це особливості чи властивості (атрибути) товару чи торгової марки, які забезпечують підприємству перевагу над прямими конкурентами. Серед основних характеристик к п можна виділити: - відносність (може бути оцінена лише шляхом порівняння характерис­тик, які впливають на ефективність продаж); - прив'язаність до конкретних ринкових умов і причин (товар, який має переваги в ціні на одному географічному ринку, може не мати цієї переваги на іншому); - залежність від впливу багатьох різнорідних неконтрольованих чинників. Всі джерела конкр переваг будь-якої компанії знаходяться в межах основної і допоміжної діяльності фірм і в межах систем цінностей постачальників, каналів збуту, споживачів. Тому кожен з процесів у ланцюзі і системі цінностей фірми і потенційним джерелом КП і махє бути розглянутий при аналізі конкурентів. Класифікація – характер джерела – базуються на економічних факторах, на демографічних, географічних, на нормат-прав актах, на поінформованості, структурного хар-ру, не правового хар-ру, викликані адміністративними заходами, визначаються рівнем розвитку інфраструктури ринку, технологічні. Ініціатор – кон’юнктура ринку, держ політика в сфері регулюв конкур, діяльність конкур і безпосередньо підприємства. Характер динаміки- стабільні, нестабільні. Термін дії – довго, середньо, коротко строкові. Рівень ієрархії – на рівні тов., фірми, галузі, економіки. Піраміда КП - КП бувають «природні» (статичні) – ресурсомісткість, трудомісткість, капіталомісткість. І «набуті» (динамічні) – технологічність, наукоємність, інформоємність, екологічність, макротехнологія.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 360 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...