Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конкурентні стратегії М.Трейсі та Ф.Вірсеми



„Ціннісні дисципліни” Трейсі і Вірсеми. представили 3 ціннісні дисципліни, або способи доставки споживачеві тієї або іншої цінності, – виробн досконалість, лідерство по продукту і близькість до споживача. Компанії, що прагнуть домінувати на своїх ринках, повинні вибрати одну і лише одну з цих дисциплін і доcягти в ній досконалості.

виробнИЧА досконалість.

Компанії, що володіють досконалим виробн-м процесом, доставляють своїм споживачам таке поєднання якості, цін і простоти придбання, з яким на даному ринку ніхто не може порівнятися. Ці компанії не пропонують нових продуктів або послуг і не культивують особл-х, нетрадиц-х відносин з своїми спож-ми. Вони діють виключно добре, а їх пропозиція споживачам гарантує низьку ціну і безумовне, на першу вимогу, обслуговування.

( Dell Computer, Saturn Corporation, FedEx, Southwest Airlines, General Electric, Wal-Mart.)

Головні х-ки цих компаній:

Акцент на ефект-ті і координованості виробн.-х процесів. Надають дешеві, добротні, нескладні продукти і (або) послуги.

Оптимізація або раціоналізація виробничих процесів.

Кожен працівник точно знає як інструкції, так і свої обов’язки. Від працівників чекають відповідності правилам і обов’язкам.

Розвиток близьких і безперешкодних відносин з постачальниками.

Розв-к і підтримка інтегрованих, надійних і швидкодіючих інформ-х с-м і інших технологій, що дозволяють підвищувати ефективність діяльності і удосконалювати контроль і управління.

2) лідерство по продукту. Компанії, що прагнуть стати лідерами за продуктом, зосереджують свої зусилля на пропозиції товарів і послуг, які розширюють існуючі межі ефективності і якості (Microsoft, Disney, Motorola, Harley-Davidson, Nike, Intel, Reebok, Johnson & Johnson, Revlon, Mercedes-Benz, Swatch.)

Головні х-ки цих компаній:

Наявність наукового потенц

Децентр-ні, змінні в міру необхідності і для виріш-ня конкретних завдань підпри-кі структури. Персонал ділять на функц-ні команди або кластери.

Акцент на винаходах розв продуктів

Фокус на зменшен тимчасом циклів виробництва

3) близькість до споживача. Близькі до споживачів компанії поставляють не те, що хоче ринок, а те, що потрібно конкр-му спож-ві. Такі компанії роблять свій бізнес на знанні своїх клієнтів і їх потреб, постійно адаптують свої товари і послуги до запитів конкретних споживачів, причому за розумну ціну (IBM, Baxter International, Johnson Controls, Four Seasons Hotel, Nordstrom, Home Depot).

Гол х-ки цих компаній:

Розвиток довгострокових відносин із споживачами.

Надання більшого рівня задоволення

Окремі операції з клієнтами можуть бути безприбуткові

Адаптація продуктів і послуг до вимог клієнтів.

Робота з клієнтами для вирішення їх проблем і подальше управління реалізацією знайдених рішень.

Ухвал-ня рішень в значній частині делеговане працівникам, що безпосередньо контактують з клієнтами.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 538 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...