Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конкурентне законодавство країни



Для того, щоб регулювати конкурентні відносини країни потрібно мати нормативно-правову базу(створення відповідного конкурентного законодавства, контроль за його виконанням тощо.)

Тобто конкурентне законодавство є складовою конкурентної політики країни. Конкурентне законодавство пов’язане в тій чи іншій формі з цілим рядом законів і концепцій, таких як торгове законодавство і норми в області прямого іноземного інвестування, регулювання цін і захисту інтересів споживачів і інтелектуальної власності.

Співпадаючі або подібні цілі чи положення можуть міститися в законах: про захист інтересів споживачів, про несумлінну конкуренцію, про несумлінну торгову практику, про рекламу що вводить в оману, а також у нормативних актах системи регулювання цін.

Антимонопол закон. -Цей з-н визначає ді-сть держави щодо запобігання монополізму та розвитку кон-ї. Мета його забор.приватну монополію, нечесне укл-ня угод та несправедливі засоби угод, запобігти надмірній кон-ї екон. могутності, виключити нечесне обмеж. ви-ва, техніки, реалізації, цін та ін. засобів, стрим-ня підпр-ї ді-сті й тим самим спонукати до справедливої та вільної кон-ї, стимул. прояви підпр-ї ініціативи, розвивати підпр-ку ді-сть





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 241 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...