Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конкурентні переваги вузької спеціалізації



Вузька спеціалізація передбачає стратегію сегментування ринку, тобто закріплення товару компанії в певному ринковому сегменті. Сегмент, або ніша може бути визначена з точки зору геогр. унікальності, спеціальних вимог до використання прод-ї або особливостей її хар-к, важливих тільки для членів ніші. Осн. ідея полягає в тому, що компанія може обслуговувати вузький цільовий ринок більш ефективно, ніж конкуренти, які розсіюють свої ресурси на всьому ринку. Для застосування даної стратегії мають бути такі умови – 1) обмеженість ресурсів фірми для обслуговування всього ринку 2) суттєві відмінності потреб споживачів та типу цільового використання товару 3) відсутність спеціалізації конкурентів на конкретних сегментах ринку. КонкПереваги – це 1) додатковий приріст обсягу продажів і одержання надприбутку за рахунок спеціалізації фірми на конкретному сегменті ринку (покупців з особливими портебами, в певному географ регіоні тощо). 2) можливість використання переваг стратегій зниження собівартості або диференціації продукції для обмеженого кола споживачів на цільовому сегменті ринку. 3) сприятливі умови для створення іміджу фірми, що піклується про потреби покупців 4) додатковий ефект від комплексного обслуговування конкретного сегмента ринку на основі комбінованого використання стратегій зниж. Собівартості і диференціації.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 1798 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...