Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки. для практичної, самостійної та індивідуальної роботи



ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ІНСТИТУТ

ЕКОНОМІКИ І УПРАВЛІННЯ

Кафедра маркетингу

Методичні вказівки

для практичної, самостійної та індивідуальної роботи

з дисципліни

„МАРКЕТИНГ”

для студентів напряму підготовки

0501 – "Економіка і підприємництво”

всіх спеціальностей

Затверджено на засіданні

кафедри маркетингу ЧДІЕУ

протокол № 7

від 29. 03. 2007

Чернігів 2008


Методичні вказівки для практичної, самостійної та індивідуальної роботи з дис-ципліни „МАРКЕТИНГ” для студентів напряму підготовки 0501 – "Економіка і під-приємництво” всіх спеціальностей / Укл.: Карпенко Ю.М. – Чернігів: ЧДІЕУ, 2008. – 32 с.

Укладач: Карпенко Ю.М.,

к.е.н., доцент


ВСТУП


Розвиток ринкової економіки передбачає впровадження в практику діяльності підприємств нових форм і методів господарювання. Розвиток маркетингової ді-яльності є однією з основних передумов успішної комерційної діяльності будь-яко-го підприємства.

Успішне запровадження і використання маркетингу на підприємствах України потребує перш за все правильного розуміння його суті, застосування нових мето-дологічних підходів управління та комплексного підходу впровадження концепції маркетингу.

Орієнтація діяльності на споживача та своєчасне реагування на зміни конку-рентного середовища дозволять підвищити ефективність бізнесової діяльності в цілому. Філософія маркетингу має стати основою господарської діяльності підпри-ємства.

У зв’язку з цим, актуальною є підготовка кваліфікованих фахівців маркетологів, які будуть здатні розв’язувати складні економічні проблеми підприємства на осно-ві маркетингової концепції управління.

Сучасна система маркетингу є складною системою з багатьма елементам, що взаємодіють один з одним та елементами зовнішніх систем.

Метою вивчення дисципліни “Маркетинг” є формування знань про сутність і зміст маркетингу як філософії підприємницької діяльності в умовах ринкової еко-номіки і конкуренції.

Завдання курсу: вивчення основних понять, систем і алгоритмів маркетингу; набуття практичних навичок розв’язання конкретних маркетингових завдань; фор-мування умінь творчого пошуку резервів удосконалення маркетингової діяльності підприємства.

Предмет: процеси й методи вивчення та задоволення потреб споживачів як пріоритетних суб’єктів ринку.

Теоретичний фундамент курсу повинні складати положення теорії ринкової економіки, макро- та мікроекономіки, філософії, психології, основ менеджменту.

Зміст дисципліни розкривається в темах:





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 182 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...