Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Піднімання та перенесення вантажу



Піднімання - підйом предметів самостійно або з партнерами.

Перенесення виконується по одному, по два або групою. Перенесення м’ячів: в руках перед собою; тримаючи збоку під рукою; на голові. Перенесення гімнастичних лав: вдвох, взявши лаву за кінці; одним, захват лави за середину, тримаючи її на голові або збоку під рукою. Перенесення гімнастичних приладів та матів (рис 47, а).

Перенесення верхи на спині – виконується захватом за ноги трохи вище колін того, хто знаходиться на спині(рис. 47, б).

Перенесення на плечах (плечі) – переносимий сидить на плечах, обличчям у напрямі руху, заводячи ноги за спину партнера для утримання рівноваги (лежить на одному плечі, головою до спини) (рис. 47, в).

Перенесення на руках – той, хто переносить, стає збоку партнера, що лежить на підлозі на спині, і, підхопивши його на руки (однією під спину, другою під коліна), підіймає. Той, кого переносять, охоплює партнера за шию обома руками (рис. 47, г).

Переноска обхватом збоку – підійти збоку до партнера, що лежить обличчям до землі обхопити його за поперек обома руками, підняти і, притискуючи до себе, почати пересування (рис. 47, д).

а б в г д

Рис. 47

Перенесення сидячого на руках – двоє стають поряд обличчям один до одного і беруться ближчими руками за зап’ястки, Третій сідає на зчеплені руки і тримається за шиї партнерів (рис. 48, а).

Перенесення з опорою спиною – двоє стають один проти одного і з’єднують різнойменні руки. Третій сідає або лягає на з’єднані руки обличчям донизу або догори (рис. 48, б).

Перенесення з підтримкою під руки і ноги – один лежить на спині, другий підхоплює його з боку голови під руки, а третій стає між ногами партнера, що лежить (спиною до нього), і бере його під коліна (рис. 48, в).

Перенесення під спину та ноги – двоє стають з одного боку третього, який лежить на спині, обличчям до нього. Один бере під ноги, другий – під спину і підіймають. Той, кого переносять, охоплює шию партнера, що стоїть ближче (рис. 48, г).

а б в г

Рис. 48





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 663 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...