Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вправи у метанні та ловлі предметів



Вправи цієї групи допомагають всебічному впливу на організм людини, сприяють розвитку спритності, швидкості, окоміру, укріплюють і розвивають м’язи ніг, тулуба, особливо рук плечового поясу.

Кидок термін, який означає кидання різноманітних предметів.

Основними вправами в киданні та ловлі предметів визначають: кидання на дальність; кидання в ціль; підкидання та ловля; перекидання предметів. За способом виконання розрізняють: кидання від грудей; від плеча; з розмаху; через голову вперед.

Ловля прийом (в обхват або в кисті) предмета, підкинутого вгору або кинутого партнером.

Передавання передача предмета з рук у руки: м’ячів в шерензі – прийняти м’яч збоку і передати його сусідові; в колонні - передача м’яча над головою, збоку і під ногами з положення стійка ноги нарізно.

Підкиданнята ловля - кидки предметів вгору та їх ловля. При виконанні однією рукою вказувати, якою рукою виконується кидок (рис. 45, а). Якщо підкидання виконується ногами, то про це необхідно вказувати додатково (мал. 45, б). До цієї групи вправ можна віднести також жонглювання предметами.

Перекидання - кидки від одного партнера до іншого, які знаходяться на відстані один від одного. Найбільш характерними вправами цієї групи є перекидання великих гумових або набивних м’ячів від одного партнера до іншого Якщо перекидання виконується ногами потрібно вказувати додатково, наприклад: з положення сід – перекидання через голову (рис. 45, в).

а б в

Рис. 45





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 740 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...