Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вправи зі скакалкою



Переступання – рух через скакалку звичайним кроком.

Підскок – невисокий стрибок на місці або з просуванням вперед, назад, вбік. Напрям руху вказується додатково.

Двійний підскок - пружинячий стрибок, який складається з двох стрибків, один з яких виконується вище, а другий (додатковий) нижче.

Підскок схресно – стрибок, який виконується зі стійки схресно зі збереженням положення ніг. Вказувати додатково яка нога спереду, наприклад: стрибок схресно правою (рис. 40, а).

Підскок петлею – стрибок, під час якого скакалка обертається з почерговим зведенням рук всередину, утворюючи петлю, і розведенням їх (рис. 40, б).

Підскок з двома обертами – стрибок, під час якого скакалка обертається два рази.

Підскоки вдвох (утрьох) - стрибки з однією скакалкою, виконуються удвох або втрьох одночасно, стоячи один за одним. Якщо виконавці розміщені інакше – вказувати додатково. Наприклад: обличчям один до одного (рис. 40,в).

Підскок з правої на ліву - стрибок через скакалку, який виконується з однієї ноги на іншу (рис. 40, г).

а б в г

Рис. 40

Підскок, змінюючи ногу – на кожний стрибок почергово змінюється положення ніг попереднім махом назад і вперед, після чого виконується приземлення (рис. 41, а).

Підскоки з поворотами - стрибки через скакалку з обертами на вказаний кут та у вказаному напрямку (проти чи за годинниковою стрілкою).

Підскоки з передачею скакалки - стрибки через скакалку вдвох з почерговою передачею її від одного партнера до іншого (рис 41, б).

Підскок у напівприсіді та присіді – стрибки, які виконуються через скакалку на зігнутих ногах (рис. 41, в).

Присядка – стрибок через скакалку, що обертається, з почерговим виставленням ноги вперед-назовні на п’ятку.

а б в

Рис. 41





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 813 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...