Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація і проектування електророзвідувальних робіт



Електророзвідувальні роботи повинні вестися за програмою, складеною, як правило, у вигляді окремого розділу загальної програми інженерно-геологічних робіт. Програма повинна містити: цільове призначення робіт, що проектуються, ув'язаних з рішенням інженерно-геологічних і гідрогеологічних задач;методику робіт, включаючи відомості про масштаб і густоту мережі спостережень, обсяги параметричних і контрольних вимірів, про необхідну точність польових вимірів, техніку безпеки і охорони навколишнього середовища; очікувані обсяги і результати робіт. Для невеликих за обсягом електророзвідувальні робіт допускається складати припис.

Електророзвідувальні роботи слід проводити польовими бригадами, які є первинними виробничими підрозділами, організованими для виконання робіт одним з електророзвідувальних методів за допомогою одного електророзвідувального приладу, станції або комплекту апаратури.

Інженер-інтерпретатор (геофізик) безпосередньо керує камеральною обробкою польових матеріалів. Спільно з начальником і старшим геофізиком бригади або за їх дорученням приймає польову документацію від польових загонів, керує обробкою і здійснює інтерпретацію матеріалів, бере участь у складанні звіту.

Старший технік (технік-оператор) організовує роботу на ділянці, виконує спостереження і веде документацію польових спостережень, керує первинною обробкою матеріалів, несе відповідальність за робочий стан апаратури і правильність виконання спостережень, в окремих випадках бере участь у камеральній обробці матеріалів, складанні звітів, а також у ремонті і налагодженні апаратури.

Технік веде польову документацію, проводить контрольні обчислення, побудову кривих ВЕЗ і графіків ЕП, виконує інші допоміжні роботи під керівництвом старшого техніка.

Основними технічними засобами для виконання електророзвідувальних робіт є переносні вимірювальні й генераторні пристрої (АНЧ-3, АНЧ-5, АЕ-72 та ін) і самохідні електророзвідувальні станції ("Єнісей", СГЕ-72, ВП-62 і ін), а також допоміжне обладнання - електроди (струмові і вимірювальні), котушки (лебідки), комплекти проводів, батареї живлення, контрольно-вимірювальна апаратура та ін.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 369 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...