Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приймання коливань



Основним вимірювальним пристроєм в сейсморозвідці служить сейсмоприймач, що перетворює механічні коливання пружних хвиль в електричний струм змінної напруги. При переміщенні частинок гірських порід поблизу корпусу приймача в ньому виробляються електричні імпульси, які потім відкладаються на осі часу. Отримувані залежності називаються графіками коливань або сейсмотрасамі.

Сейсмотраси об'єднуються в сейсмограми - первинний польовий матеріал сейсморозвідки. Сигнали від приймачів піддаються передобробці - посиленню, фільтрації небажаних коливань і перетворенню в цифрову форму. По незалежним інформаційним каналам дані з точок спостереження надходять у єдиний центр - сейсмічну станцію, де подаються в зручній для оператора формі. Сейсмічна станція являє собою єдиний інформаційно-вимірювальний комплекс, призначений для об'єднання даних з сейсмоприймачів, їх передобробки, візуального аналізу та збереження на пристроях пам'яті.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 294 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...