Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до будівельних машин, механізмів, спеціальної техніки



5.8.1. З метою покращення контролю за використанням відомчого транспорту та виконанням водіями Правил дорожнього руху і Правил охорони праці на транспорті передбачається обов’язкове нанесення логотипу підприємства та його структурних одиниць на правій та лівій дверях кабіни водія.

Будівельні машини

5.8.2. Експлуатацію, технічне обслуговування та ремонт будівельних машин слід проводити відповідно до вимог ГОСТ 12.3.033-84.

5.8.3. До експлуатації допускаються будівельні машини в справному стані. Перелік несправностей, при яких забороняється експлуатація машин, визначається експлуатаційною документацією.

5.8.4. При використанні машин у режимах, які встановлені експлуатаційною документацією, рівні шуму, вібрації та стан повітря не повинні перевищувати норм, встановлених ГОСТ 12.1.003-83, ГОСТ 12.1.012-90, ГОСТ 12.1.005-88.

Установка парогенераторна пересувна (УПП)

5.8.5. При прибутті на об'єкт УПП слід встановлювати з навітряного боку на раніше підготовлену та зручну для роботи площадку на відстані не ближче 25м від гирла свердловини так, щоб знаходячись біля пульту керування парогенератором машиніст міг спостерігати за працівниками. Забороняється встановлювати УПП під силовими та освітлювальними лініями електропередачі.

5.8.6. В період теплової обробки об’єкти та агрегат повинні бути оснащені попереджувальними плакатами “Обережно! Теплова обробка.”. Плакати повинні встановлюватись з чотирьох боків, на відстані 20м.

5.8.7. Машиністу УПП необхідно щоденно перевіряти справність запобіжних клапанів та контролювати стан ущільнень трубопроводів, арматури, показання контрольно-вимірювальних приладів.

5.8.8. Під час роботи УПП забороняється:

- знаходитись стороннім особам на установці і в зоні її дії при проведенні робіт з теплової обробки;

- проводити ремонтні роботи на гирлі свердловини та технологічних трубопроводах під час роботи установки;

- проводити профілактичні роботи при включеній трансмісії;

- перевищувати температуру пари вище 310°С, тиск пари вище 10 МПа (100кг/см2);

- працювати в темний час доби без освітлювання або при недостатньому освітленні;

- залишати установку без нагляду.

5.8.9. При аваріях і ремонтах на об’єктах обробки, на паропроводі чи на установці подача пари повинна бути припинена, тиск зменшений до атмосферного, установка повинна бути вимкнена.

Установка для механічного завантаження, розвантаження і перевезення установок ЕВН

5.8.10. Установка призначена для механічного завантаження і розвантаження, перевезення з майстерень на свердловини та назад установок ЕВН, сталевих барабанів з кабелем, які використовуються при видобуванні нафти та газу.

5.8.11. Площадки для розміщення установки при вантажно-розвантажувальних роботах повинні бути з горизонтальним нахилом не більше 3°. При установленні крана в робоче положення відхилення колони крана від вертикального положення повинно бути не більше 2°.

5.8.12. Місце розміщення установки при проведенні вантажно-розвантажувальних робіт вказує особа, відповідальна за безпечне переміщення вантажів кранами.

5.8.13. На кожній установці повинні бути журнали, де особа, відповідальна за безпечне проведення робіт з переміщення вантажів кранами, робить відмітку: “Встановлення установки перевірив, роботу крана дозволяю.”

5.8.14. Завантаження і розвантаження обладнання повинно здійснюватись гідравлічним краном. Завантаження барабану з кабелем виконується за допомогою лебідки, яка знаходиться позаду кабіни автомобіля, шляхом накочування його по опущених трапах на раму.

5.8.15. Кріплення барабана при транспортуванні проводиться розтяжками, решта обладнання укладається на раму: насоси, електродвигуни та протектори укладаються на площадці рами на призми і закріплюються хомутами.

Забороняється перевезення незакріпленого вантажу.

5.8.16. Розвантажування кабельного барабана повинно здійснюватись шляхом його скочування під дією своєї ваги при нахилі рухомої (хитної) рами, яка приводиться в дію гідроциліндрами. При скочуванні барабан повинен утримуватися тросом лебідки.

5.8.17. Всі вантажозахоплювальні пристрої повинні бути випробувані та мати клеймо, де вказується вантажопідйомність.

5.8.18. Забороняється:

- піднімання вантажів, вагою, яка перевищує 750 кг, при максимальному вильоті стріли;

- підтягування вантажу під стрілу гідрокраном установки;

- проведення вантажно-розвантажувальних робіт в охоронній зоні ліній електропередачі;

- робота установки на пожежонебезпечних та вибухонебезпечних об'єктах без іскрогасника;

- знаходження обслуговуючого персоналу під вантажем та на шляху його пересування: позаду кабельного барабана при його завантаженні на установку, попереду при розвантажуванні, поряд з натягнутим канатом, в зоні повороту відкидних трапів;

- натягування та скочування кабельного барабана без запобіжної осі;

- перевезення людей на платформі установки.

5.8.19. При виявленні пошкоджень та несправностей негайно припинити роботу та доповісти відповідальній особі; вжити заходів щодо їх усунення.

Агрегат для депарафінізації пересувний (АДП)

5.8.20. Агрегат АДП призначений для депарафінізації свердловин гарячою нафтою, а також для інших технологічних операцій.

5.8.21. При прибутті на об'єкт АДП слід встановлювати з навітряного боку на раніше підготовану площадку на відстані, не ближче 25 м від гирла свердловини.

5.8.22. Перед роботою агрегату на свердловині всі високонапірні трубопроводи повинні бути опресовані насосом агрегату під тиском, який перевищує в 1,5 рази тиск, який очікується під час роботи, але не вищим 16 МПа (160 кгс/см2).

5.8.23. Під час роботи агрегату знаходження сторонніх людей на агрегаті та в зоні його дії забороняється.

5.8.24. Всі ремонтні роботи, які пов'язані з усуненням несправностей, повинні проводитися на зупиненому агрегаті, при цьому двигун автомобіля не повинен працювати, тиск в трубопроводі повинен бути знижений до атмосферного. На агрегаті повинні бути вивішені попереджувальні таблички.

5.8.25. При обв'язці агрегату зі свердловиною, а також для різьбових з'єднань повинен застосовуватись інструмент, який не дає іскри при ударах.

5.8.26. Під час роботи агрегату, забороняється:

а) чистити та змащувати рухомі частини агрегату;

б) знімати огородження або окремі їх частини;

в) зупиняти рухомі частини механізмів підкладанням під них сторонніх предметів;

г) направляти, одягати, знімати, підтягувати чи ослабляти пасові передачі;

д) працювати при виявленні протікання нафти чи палива через негерметичні з'єднання.

5.8.27. Трубопроводи та інші елементи агрегату, які мають температуру 45°С та вище, в місцях можливого дотику з ними під час роботи повинні мати огородження, передбачені конструкцією агрегату, для запобігання опікам працівників.

5.8.28. Агрегат повинен бути терміново зупинений, роботи повинні бути припинені в наступних випадках:

а) при виникненні загорання на агрегаті;

б) при пориві технологічних трубопроводів;

в) при виявленні несправностей в трансмісії приводу обладнання (пошкодження паса, сторонні шуми чи стуки в насосах або редукторах і т. д.);

г) при інших порушеннях нормальної та безпечної роботи систем агрегату, які загрожують безпеці обслуговуючого персоналу.

5.8.29. Машиніст агрегату повинен постійно перевіряти стан заземлюючого провідника для відводу статичної електрики. Під час руху агрегату ланцюг повинен торкатись землі.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 759 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...