Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до сталевих канатів



5.7.1. Сталеві канати, що використовуються як вантажні, несучі, тягові і стропи, для оснащення вантажно-розвантажувальних пристроїв, повинні відповідати вимогам ДНАОП 0.00-1.03-02 та ДНАОП 1.1.10-1.04-01.

Сталеві канати, що використовуються для талевої системи бурових установок і агрегатів з ремонту свердловин, повинні відповідати вимогам ГОСТ 16853-88.

Експлуатація цих канатів здійснюється згідно з інструкціями з їх експлуатації, що діють на підприємстві.

5.7.2. Під час будівництва свердловин коефіцієнт запасу міцності талевого каната (відношення розривного зусилля каната до сили натягу ходового кінця талевого каната) повинен бути не менше трьох. Як виняток при спусканні важких обсадних колон і виконанні аварійних робіт допускається зниження цього коефіцієнта, але величина його повинна складати не менше двох.

5.7.3. З'єднання канатів повинне виконуватися з застосуванням: коуша з запліткою вільного кінця каната або встановленням не менше трьох гвинтових затискачів. При цьому відстань між ними повинна складати не менше шести діаметрів каната.

5.7.4. За станом каната повинен бути встановлений контроль. Частота оглядів каната визначається залежно від характеру і умов роботи. Вибраковування і заміна канатів повинна здійснюватись відповідно до критеріїв, які регламентуються ДНАОП 0.00-1.03-02, ДНАОП 1.1.10-1.04-01 та ГОСТ 16853-88.

5.7.5. Використовувати зрощені канати для оснащення талевої системи бурової установки, агрегатів для освоєння і ремонту свердловин, а також для підняття бурових веж і щогл, виготовлення розтяжок, вантажопідйомних стропів, утримуючих, робочих і страхових канатів забороняється.

5.7.6. Для різання талевих канатів, які використовуються для талевих систем бурових установок і агрегатів з ремонту свердловин, необхідно застосовувати спеціальні засоби або пристрої.

Забороняється різання усіх талевих канатів з використанням електрозварювання.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 2019 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...