Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Проектування, спорудження свердловин



6.1.1. Основним документом на спорудження свердловин є робочий проект, розроблений відповідно до ДБН А.3.1-3-94, з урахуванням вимог цих Правил, нормативних актів з питань пожежної безпеки. Спорудження свердловини може бути розпочато лише за наявності затвердженого у встановленому порядку робочого проекту, який отримав позитивну експертну оцінку експертно-технічного центру Держнаглядохоронпраці.

6.1.2. Свердловина будь-якої категорії повинна закладатись за межами охоронних зон ліній електропередачі, магістральних трубопроводів, водозабірних та інших промислових і цивільних об'єктів відповідно до СНіП ІІ-89-80, з урахуванням обмежень, передбачених Водним та Земельним Кодексами.

6.1.3. Проект будівництва нафтових і газових свердловин повинен включати в себе розділ з охорони праці, промислової санітарії, пожежної безпеки, протифонтанні заходи, а також розділ оцінки впливу на навколишнє природне середовище при будівництві свердловин.

6.1.4. Зміни робочого проекту допускаються у випадках невідповідності геолого-технічних умов буріння проектним рішенням або зміни проектної технології.

Всі зміни та доповнення до робочого проекту вносяться у протокольній формі організацією, що здійснює буріння свердловини, за погодженням з проектною організацією та замовником і затверджується організацією, що затвердила проект.

Зміни проектних рішень повинні бути також погоджені з відповідними органами державного нагляду в частині, що відносяться до їх компетенції.

Виняток складають лише аварійні ситуації, коли рішення приймає керівник організації, що здійснює будівництво свердловини, з наступним інформуванням проектної організації, замовника та відповідних органів державного нагляду.

Прийняті зміни не повинні знижувати рівень надійності об'єкта та рівень безпеки виконання робіт.

6.1.5. Проект будівництва куща свердловин повинен включати в себе схеми розміщення технологічного обладнання при різних схемах сумісного буріння і експлуатації свердловин, схему обв’язки бурових насосів, обсяги запасу бурового розчину для глушіння свердловини, заходи протифонтанного забезпечення, схеми евакуації людей, схеми розміщення техніки під час ліквідації аварійних ситуацій, заходи щодо захисту навколишнього середовища.

6.1.6. Контрольза дотриманням проектних рішень покладається на замовника, який, у разі необхідності, може залучати проектну організацію відповідно до СНіП 1.06.05-85.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 1123 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...