Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до засобів захисту працівників



5.3.1. Працівники, зайняті на роботах зі шкідливими та небезпечними умовами праці, а також роботах, що пов’язані із забрудненням, або тих, що здійснюються в несприятливих температурних умовах, залежно від умов праці і прийнятої технології виробництва, повинні бути забезпечені відповідними засобами індивідуального захисту згідно з ГОСТ 12.4.011-89, а також миючими та знешкоджуючими засобами.

5.3.2. Порядок забезпечення працівників необхідними для трудового процесу спеціальним одягом, спеціальним взуття та іншими засобами індивідуального захисту, а також порядок їх утримання і зберігання встановлюється ДНАОП 0.00-4.26-96.

5.3.3. Під час виконання роботи працівники зобов’язані користуватись виданими їм спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

5.3.4. Роботодавець, при видачі працівникам таких ЗІЗ, як респіратори, протигази, запобіжні пояси, електрозахисні засоби, каски, повинен проводити навчання і перевірку знань працівників щодо правил користування і найпростіших способів перевірки придатності цих засобів, а також тренування щодо їх застосування.

5.3.5. Роботодавець зобов’язаний забезпечити регулярне, відповідно до встановлених термінів, випробування і перевірку придатності ЗІЗ (респіраторів, протигазів, запобіжних поясів, електрозахисних засобів, касок), а також своєчасну заміну фільтрів, скляних деталей та інших частин, захисні властивості яких погіршились. Після перевірки на ЗІЗ повинна бути зроблена відмітка (клеймо, штамп) про термін наступного випробування.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 502 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...