Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робота з блоком тексту



Редактор текстів Word дозволяє робити форматування як окремих символів, так і блоків. Насамперед розглянемо можливість виділення блоків. Ви можете вибрати з тексту будь-яку частину — букву, слово, рядок, абзац, сторінку чи просто дуже великий шматок, а потім звертатися до цього уривка як до окремої одиниці. Блок можна копіювати, видаляти, переміщати та ін.

Починати роботу з блоком тексту потрібно з його визначення. Відзначити блок за допомогою миші. Натисніть кнопку миші і, не відпускаючи її, протягнете покажчик по тексту. Щоб відзначити слово, установіть на нього покажчик миші і двічі клацніть кнопкою. Щоб відзначити речення, натисніть клавішу CTRL і, не відпускаючи, клацніть кнопкою миші в будь-якій крапці речення. Щоб відзначити цілий абзац, помістіть курсор у будь-яку крапку абзацу і тричі клацніть мишею. Для виділення блоку за допомогою клавіатури необхідно поставити 1-образний курсор у початок блоку (для цього необхідно підвести курсор миші до потрібного місця і зробити одинарне натискання правої клавіші миші або скористатися клавішами переміщення курсору), потім, утримуючи в натиснутому стані клавішу Shift, перемістити курсор у кінець блоку. У результаті весь блок буде виділений чорним кольором.

При операціях копіювання і вирізання виділений текст зберігається в пам'яті (міститься в буфер обміну), тільки при копіюванні текст залишається в документі, а при вирізанні видаляється з нього. Операцією «Вставити» можна вставити скопійований блок у будь-яке місце документа.

Одержати доступ до операцій копіювання і вставки можна декількома способами:

− через головне меню: пункт Виправлення, підпункти Вставити, Копіювати і Вирізувати.

− через панель інструментів

− через комбінацію клавіш

Вирізувати — <Ctri+X>

Копіювати — <Ctrl+0>

Вставити — <Ctrl+V>





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 402 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...