Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Текстовий редактор Word



Для того, щоб запустити Microsoft Word, необхідно двічі клацнути по піктограмі Microsoft Word або натиснути на кнопку Пуск, вибрати меню Програми і там вибрати пункт меню Microsoft Word.

Рис 5. Вікно редактора WORD

Панель заголовка - це найперша смуга, у ній показане ім'я вашого документа.

Панель меню - друга смуга, що містить список меню,під кожним з яких ховається розкриваюче меню, що використовується для вибору команд.

Стандартна панель інструментів - це третя смуга, де знаходиться багато кнопок з різними функціями. Якщо підвести курсор миші до кнопки, то з'явиться підказка про функцію цієї кнопки.

Панель інструментів форматування - це четверта смуга. На панелі інструментів форматування знаходяться команди, що дозволяють вибирати шрифти, їхні властивості, натискання на які дозволяють швидко виконати деякі розповсюджені команди.

Координатна лінійка - це смуга, схожа на лінійку, за допомогою якої зручно задавати поля і форматувати абзаци.

У нижній частині WORD знаходиться панель стану.

Що ховається в панелі стану:

а) сторінка, що ви в даний момент редагуєте;

б) розділ документа (найчастіше це цифра 1);

в) на якій відстані ви знаходитеся від початку документа;

г) рядок, над яким ви зараз працюєте;

д) у якому стовпчику ви знаходитеся (це значення дорівнює кількості символів і пробілів, рахуючи від лівого поля);

ж) вікна показу режимів.

У нижньому лівому куті, саме над панеллю стану, маються три кнопки (Звичайний режим перегляду. Режим перегляду розмітки сторінок і Режим перегляду структури документа)

На жодній із клавіш вашої клавіатури не написане HELP. Довідковою клавішею є клавіша F1.Щоб одержати контекстно - залежну довідку, натисніть SHIFT + F1. При цьому курсор миші придбає форму знака питання зі стрілкою. Укажіть їм на обраний об'єкт і клацніть мишею.

Для того, щоб виключити довідку, потрібно двічі клацнути мишею на закриваючій кнопці, позначеній значком Х, чи один раз - на кнопці Скасувати в нижній частині цього вікна.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 182 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...