Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Графічне зображення файлів і папок



На екрані файли і папки представлені умовними значками, вид яких залежить від типу об'єкта. Під значком наводитися ім'я файлу або папки. Папка має вид кейса, пофарбованого в жовтий колір.

Об'єкт

Під об'єктом будемо розуміти будь-який елемент операційної системи Windows (папка, файл, пристрій, ярлик).

Адреса об'єкту

Рядок, що однозначно вказує місце розташування об'єкта у файлової структурі диска. Наприклад, адреса файлу записується в наступному вигляді:

d:\path\name,

де:

d - ім'я диску, що зберігає файл;

path - перелік існуючих папок, що ведуть до файлу. Він є послідовністю імен папок, відокремлених одна від одної символом \;

name - складене ім'я файлу.

Способи виділення об'єктів

1 Якщо потрібно виділити один об'єкт, необхідно підвести курсор до цього об'єкта й один раз клацнути мишею.

2 Якщо потрібно виділити кілька об'єктів, розташованих списком (послідовно один за одним), необхідно один раз клацнути мишею на першому об'єкті, потім, утримуючи клавішу Shіft, клацнути на останньому об'єкті списку.

3 Якщо потрібно виділити кілька об'єктів, розташованих не один за одним, необхідно при виділенні об'єктів утримувати натиснуту клавішу Ctrl.

Дії з виділеними об'єктами

Виділений об'єкт можна:

- перейменувати;

- копіювати;

- переміщати;

- видаляти й ін.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 206 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...