Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Введення тексту



Після запуску Word на екрані з'являється електронна версія чистого листа. Програма готова до введення тексту. Покажчик місця, де з'являється текст, називається текстовим курсором. Символи, що вводяться, виникають ліворуч від миготливого курсору, після чого курсор пересувається вперед і чекає появи наступного символу. Жирна горизонтальна лінія наприкінці тексту є міткою його закінчення. У Word текст, що вводиться вами, коли наближається до правого краю, останнє слово саме собою переноситься в початок нового рядка. Не потрібно натискати Enter, якщо ви не вирішили почати новий абзац.

Найпростіший спосіб переміщення по тексту - за допомогою клавіш зі стрілками, чи за допомогою чотирьох додаткових клавіш:

стрілка нагору - переводить курсор на один рядок нагору;

стрілка вниз - переводить курсор на один рядок униз;

стрілка вправо - переводить курсор на один символ вправо;

стрілка вліво - переводить курсор на один символ уліво

Щоб побачити наступний чи попередній екран, натиснути відповідно клавіші PgDn і PgUp. Щоб потрапити в саму верхню чи в самий нижній рядок поточного екрана, потрібно натиснути CTRL+PgUp чи CTRL+PgDn.

Натискання клавіші CTRL+ END дозволить нам переміститися в кінець документа. Щоб потрапити в початок документа, потрібно натиснути клавіші CTRL+ HOME. Команда SHIFT+ F5, якщо ви потрапили не туди, куди треба, поверне вас назад.

Клавіша INSERT, що знаходиться на клавіатурі, здійснює вставку і заміну при переключенні. Щоб видалити один символ тексту, можна використовувати клавіші DELETE чи BACKSPACE.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 226 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...