Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Культурний релятивізм - підхід, що не має оціночних суджень (нейтральний), при якому поведінка людей розглядається з позицій їх власної культури



Легально-раціональне панування - влада, що легітимує за допомогою ясних правил і раціональних процедур, які визначають права і обов'язки людей, що займають певне положення.

Лібералізм - ідеологія, що ставить метою звільнення суспільства від оков держави, а особи, - від тиску авторитарної колективності.

Макросоціологія - рівень соціологічного аналізу, де основний акцент ставиться на характеристиках суспільства в широкому масштабі.

Мана - існуюча в природі безособова, надприродна сила.

Масова істерія - швидке поширення поведінки, що включає почуття занепокоєння, що зазвичай асоціюється з деякої таємничою силою, що передається подібно до епідемії.

Матеріальна культура - фізичні артефакти або предмети, створені членами суспільства.

Матріархат - влада жінок в сім'ї.

Матрилинеальный тип спадкоємства - ведення походження і спадкоємство майна по материнській лінії сім'ї.

Матрилокальний тип проживання - традиція, по якої дружини поселяються в будинку або сім'ї родичів дружини.

Мегалополис - великі зони майже суцільної урбанізації, населення яких обчислюється десятками мільйонів чоловік. Найбільші міста подібних зон пов'язані між собою автомобільними і залізничними магістралями, уздовж яких розташовані середні і малі міста. Вони формують в сукупності гігантські поселення стрічкового типу, що замикаються в єдину мережу (з окремими вкрапленнями малоурбанизованных територій).





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 182 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...