Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Quot;Узагальнений іншій" - термін, введений Джорджем Гербертом Мидом для визначення соціального показника, що дає індивідам почуття цілісності власної особи



Освіта - передача певних поглядів, знань і навичок членам суспільства шляхом формального і систематичного навчання.

Навчання - відносна постійна зміна в поведінці або здібностях, що є наслідком досвіду.

Суспільство - об'єднання людей, що має закріплену спільну територію, загальні культурні цінності і соціальні норми, характеризується усвідомленою соціокультурною ідентичністю (самопричислением) його членів.

Об'єктивний метод - метод визначення соціальних класів, що грунтується на таких критеріях, як дохід, рід занять і освіта.

Звичаї - норми, які люди не вважають дуже важливими і дотримують не так строго.

Обов'язки - дії, які на законних підставах можуть вимагати від нас інші люди.

Довкілля - усі навколишні умови і чинники, що чинять вплив на організм або групу організмів.

Олігополія - ринок, на якому провідну роль грає декілька фірм.

Визначення ситуації - інтерпретація або значення, яке ми надаємо миттєвим обставинам.

Опитування громадської думки - метод збору даних про людські переконання, принципи, думки, погляди, мотивування і почуття. Дані можуть бути отримані шляхом інтерв'ювання або анкетування.

Органічна солідарність - форма соціальної інтеграції, характерна для сучасних суспільств; цілісність суспільства зберігається за рахунок взаємозалежності, витікаючої з існуючої між людьми розподілу праці.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 273 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...