Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основний статус - ключовий статус, що визначає соціальне положення і значення людини, пов'язане з певними його правами і обов'язками



Відкрита система стратифікації - система стратифікації, в якій люди можуть міняти свій статус з відносною легкістю.

Відкриття - доповнення існуючих знань.

Відносна депривация - розривши між тим, що люди мають насправді, і тим, чого вони чекають і вважають таким, що належить їм по праву.

Відчуження - відчуття безсилля, безглуздя того, що відбувається, ізоляції і самоотстранения.

Паніка - ірраціональні і нескоординированные, але проте колективні дії людей, викликані присутністю безпосередньої сильної загрози.

Парадигма - система фундаментальних принципів, що створює усвідомлену або неусвідомлену установку мислення розглядати явища в певному світлі або досліджувати їх у відповідному методологічному ключі.

Quot;Параязык" - невербальні сигнали, що оформляють мову (тон, висота голосу, гучність мови, її ритм, паузи і зітхання) і що є найбагатшим джерелом інформації.

Патріархат - влада чоловіків в сім'ї.

Патрилинеальный тип спадкоємства - ведення походження і спадкоємство майна по батьківській лінії сім'ї.

Патрилокальний тип проживання - модель проживання, коли молоді поселяються в будинку або сім'ї родичів чоловіка.

Первинна група - дві людини або більше число людей, що знаходяться один з одним в прямій, близькому і тісному взаємозв'язку.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 157 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...