Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Досягнутий статус - статус, який індивід отримує завдяки власним зусиллям і конкуренції



Драматургічний підхід - соціологічна концепція, пов'язана з поглядами Эрвина Гоффмана, згідно якої спектаклі, що йдуть на підмостках театру, розглядаються як аналітична аналогія і засіб опису громадського життя.

Природна історія революцій - концепція, згідно якої соціальні революції в ході свого розвитку проходять через загальний ряд етапів і патернів.

Quot;Залізний закон олігархії" - принцип, згідно з яким бюрократичне правління неминуче спричиняє за собою концентрацію влади в руках жменьки індивідів, що використовують своє положення в цілях наживи і у власних інтересах.

Життєвий цикл сім'ї - зміни, пов'язані з очікуваннями, що змінилися, і вимогами, накладаються на чоловіка і дружину у міру того, як у них народжуються і зростають діти.

Quot;Залежна змінна - змінна, на яку виявляється дія в умовах експерименту.

Закон Паркінсона - соціальний закон, згідно з яким робота розтягується рівно на стільки, скільки вимагається для заповнення часу, відведеного для виконання цієї роботи.

Закони - правила, які проводяться в життя спеціальною політичною організацією людей, що користуються правом застосовувати силу.

Закрита система стратифікації - система стратифікації, в якій люди зазнають утруднення в зміні свого статусу.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 545 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...