Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Контркультура - субкультура (норми, цінності і спосіб життя), яка знаходиться в протиріччі з нормами і правилами більшого суспільства



Контрольна група - група, що є нейтральним стандартом, відносно якого здійснюються виміри тих змін, які були внесені в експериментальну групу.

Корпоративна взаємодія - взаємодія між індивідами, що входять в ради директорів декількох компаній.

Кореляція - зміна однієї змінної, що зв'язується із зміною іншої змінної.

Культ - релігійна організація, яка допускає легітимність інших релігійних груп, але знаходиться в протиріччі з домінуючим суспільством.

Культура - система цінностей, життєвих представлень, зразків поведінки, норм, сукупність способів і прийомів людської діяльності, що об'єктивувалися в предметних, матеріальних носіях (засобах праці, знаках) і передаваних наступним поколінням.

Культура бідності - концепція, відповідно до якої незаможні відтворюють свій стиль життя, що відрізняється нерішучістю, втратою самоконтролю, схильністю до орієнтації в миттєвій ситуації, покірністю і фаталізмом.

Культурне відставання - концепція, згідно якої нематеріальна культура повинна постійно "наздоганяти" матеріальну, внаслідок чого між двома формами культур виникає коригувальний розрив.

Культурні универсалии - типові аспекти, що повторюються, життя, які проявляються в усіх відомих суспільствах.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 170 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...