Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Интернализация - засвоєння індивідами стандартів поведінки, що переважають в суспільстві



Виконання ролі - фактична поведінка особи, що займає певний статус.

Капіталістична економіка - економічна система, яка базується на вільному ринку і приватній власності.

Категорія - збори людей з однією загальною якістю, яка розцінюється як соціально значуще.

Класовий конфлікт - поняття, що відбиває думку Карла Маркса, згідно з яким суспільство розділяється на тих, хто володіє засобами виробництва матеріальних благ, і на тих, хто не володіє такими засобами, що є причиною протиріччі і конфліктів між класами.

Колективна поведінка - образ мислення, почуттів і дій, який виробляється у великого числа людей і є відносно спонтанним і неорганізованим.

Комунікація - процес, за допомогою якого люди передають один одному інформацію, ідеї, думки і свої душевні стани.

Потреби комплементу - дві різні риси особи, протилежні один до одного і одночасно взаємодоповнюючі.

Конвенціональний натовп - група людей, що зібралися з якоюсь певною метою і зазвичай поводяться відповідно до прийнятих в суспільстві норм, наприклад уболівальники на футбольному матчі або глядачі на концерті.

Консерватизм - ідеологія, орієнтована на збереження (консервацію) традиційних громадських порядків або їх реставрацію, якщо вони виявилися такими, що руйнують.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 157 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...