Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Груповий брак - брак між двома або великим числом чоловіків і двома або великим числом дружин



Групи з державними інтересами - групи, що проводять політику, яка імовірно принесе їх членам не більше переваг, ніж суспільству.

Групи з особливими інтересами - групи, прагнучі добитися благ, які нададуть їх членам більше переваг, чим суспільству в цілому.

Рух опору - громадський рух, що виникає з метою блокування введення змін або відміни раніше введених змін.

Девіантна поведінка - поведінка, що характеризується відхиленням від норми, розглядається переважно членів суспільства як негоже і неприпустиме.

Деиндивидуализация - психологічний стан втрати почуття індивідуальності і самосвідомості.

Демографія - наука, що вивчає людське населення, його чисельність і щільність, територіальний розподіл і життєву динаміку (народження, браки, смертні випадки і так далі).

Деномінація - релігійна організація, яка допускає домагання на легітимність інших релігій і знаходиться в позитивних стосунках з суспільством.

Діада - група, що складається з двох членів.

Дискримінація - довільна відмова в привілеях, престижі і владі членам меншості, чиї здібності дорівнюють здібностям членів домінуючої групи.

Дисфункції - спостережувані наслідки, що зменшують адаптацію або пристосування системи.

Дифузія - процес, в ході якого культурні характеристики поширюються від однієї соціальної системи до іншої.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 156 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...