Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рівень 2: Спільні процеси



Вивчення основ проектного менеджменту і навіть наявність декількох службовців, сертифікованих як професійні менеджери проектів (РМР), не гарантує, що проектний менеджмент буде застосовуватися в організації. Навіть якщо він застосовується, його використання може бути неефективним. На Рівні 2 організація узгоджує зусилля, щоб використовувати проектний менеджмент і розробити процеси і методології для підтримки його ефективного використання.

На Рівні 2 організація усвідомлює, що спільні методології та процеси необхідні для того, щоб успіхи в управлінні одним проектом могли бути повторені в інших проектах. Рівень 2 характеризується:

· Реальні вигоди від використання проектного менеджменту повинні стати очевидними. Найбільш загальні вигоди — це зниження вартості, скорочення графіку, ніяких жертв у змісті чи якості і можливість якнайкращого задоволення клієнта.

· Управління проектами повинне підтримуватись на всіх рівнях організації, включаючи і вищі рівні. Можливо, будуть необхідні зміни у корпоративній культурі, тому запроваджується виконавча підтримка.

· Безперервний потік успішно керованих проектів вимагає методологій і процесів, які можуть використовуватись знову і знову.

· Управління проектами здійснюється у рамках змісту і часу. Але також проекти повинні закінчуватись у рамках вартості. Тому відбувається усвідомлення необхідності управління вартістю.

· Розробка плану навчання з управління проектами замість окремих курсів і тренінгів.

Існує чотири ключових дії, необхідні для переходу з Рівня 2 на Рівень 3:

1. Розвинути культуру, яка б підтримувала і поведінковий, і кількісний бік проектного менеджменту.

2. Усвідомити рушійні сили для управління проектами і вигоди, які можуть бути отримані у найближчому майбутньому і у перспективі.

3. Розробити процеси і методологію управління проектами таким чином, щоб бажані вигоди могли бути отримані на повторюваній основі.

4. Розробити план постійного навчання управлінню проектами для всіх службовців таким чином, щоб вигоди проектного менеджменту могли бути підтверджені і покращені у майбутньому.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 225 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...