Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рівень 1: Спільна мова



Рівень 1 — це рівень, на якому організація вперше усвідомлює важливість проектного менеджменту. Організація може мати поверхневі знання з управління проектами або взагалі не мати ніяких знань. Рівень 1 визначається наступними характеристиками:

· Використання проектного менеджменту одиничне і випадкове. Вище керівництво і керівництво середнього рівня забезпечують підтримку проектного менеджменту тільки на словах. Підтримка на рівні виконання відсутня.

· Можуть існувати маленькі “осередки” інтересу до проектного менеджменту, причому найбільше такий інтерес виявляється в проектно-орієнтованих галузях компанії.

· Не робиться спроб усвідомити вигоди проектного менеджменту. Менеджери більше турбуються про свій авторитет і владу і загрозливо зустрічають нові підходи до управління.

· Прийняття рішень засноване на задоволенні інтересів того, хто їх приймає, а не на задоволенні інтересів компанії в цілому.

· Навчання і освіта в галузі управління проектами не підтримуються через страх, що ці нові знання можуть змінити існуюче становище.

Існує п’ять ключових дій, які необхідно виконати для переходу організації на Рівень 2:

1. Організувати початкове навчання і освіту в галузі управління проектами.

2. Заохочення навчання (або наймання) сертифікованих професійних менеджерів проектів (РМР).

3. Заохочення службовців почати спілкуватись на спільній мові управління проектами.

4. Дізнатися про доступні інструменти управління проектами.

5. Розробити розуміння принципів проектного менеджменту (РМВОК).





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 221 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...