Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Критерії засвоєння



За результатами вивчення даної теми Ви повинні РОЗУМІТИ, що бурхливий соціально-економічний розвиток Наддніпрянської України на початку ХХ ст. призвів не тільки до економічних успіхів, але й до посилення соціального розшарування в суспільстві та зростання соціального напруження. Це далося взнаки й під час робітничого та селянського руху у перші роки сторіччя, й у роки демократичної революції 1905-1907 рр. Перша світова війна не тільки висвітлила всі недоліки політичної залежності українських земель, але й посилила загострення накопичених раніше соціальних протиріч.

За результатами засвоєння теми Ви повинні ЗНАТИ, що таке: монополія; основні риси економічного розвитку України на початку ХХ ст.; фінансова олігархія; Столипінська аграрна реформа; соціальні зміни в Україні на початку ХХ ст.; робітничий та селянський рух в Україні на початку ХХ ст.; загальноросійські політичні партії в Україні на початку ХХ ст.; українські політичні партії; Революційна українська партія (РУП); події революції 1905- 1907 рр. в Україні; ради робітничих депутатів; профспілки; активізація суспільно-політичного життя в Україні в 1905-1907 рр.; українські землі як об’єкт Першої світової війни; українці як суб’єкт Першої світової війни; Українські січові стрільці; ставлення українських суспільних класів та політичних партій до Першої світової війни.

Повне засвоєння навчального матеріалу по даній темі вимагає від Вас УМІННЯ:

- визначати ознаки розвитку монополістичного капіталізму в Наддніпрянській Україні;

- аналізувати значення проведення Столипінської реформи;

- встановлювати зв’язок між економічним розвитком українським земель, соціальними змінами та політизацією суспільно-політичного руху;

- вирізняти й порівнювати програмні цілі загальноросійських та українських політичних партій;

- аналізувати програмні цілі політичних партій під час Першої світової війни;

- визначати, що характеризувало Україну як об’єкт та суб’єкт війни.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 249 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...