Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

М'ясні породи курей



До м'ясних порід курей належать корніш, кохінхіни, брама.

Корніш (корнуельські кури). Виведені в Англії (графство Корнуель) з використанням бійцевих порід: старої азіатської (азиль), малайської і старої англійської. Тому їхніми ха­рактерними особливостями є широкі і глибокі груди, довга і широка спина та товсті, міц­ні ноги (рис. 8).

Кури мають різноманітне оперення, але розводять птицею з білим оперенням. Хвіст у них короткий, гребінь трояндо- або стручкоподібний, дзьоб товстий, короткий, загнутий.

Маса півнів - 4-4,5 кг, курок - 3-3,5 кг, несучість - 100-130 яєць на рік, маса яйця - 57-60 г (шкаралупа світло-коричнева). Порода поширена у всіх країнах світу, де розвинена бройлерна промисловість.

У корнішів розвинений інстинкт насиджування. Молодняк швидко росте. Корнішів використовують як батьківську форму для вироб-
.... та бройлерів.

 

Рис. 8. Кури породи корніш





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 488 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...