Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розвиток теми. Читання короткої історії„Побороти зло”



Читання короткої історії „Побороти зло”.

Учні хасидського равина жалілися йому, що у світі шириться злоє Вирішивши вигнати всі темні сили, вони попросили у равина поради. Равин порадив їм, щоби вони взяли мітли і попробували очистити свої кімнати від темноти. Розчаровані учні все ж взялися до роботи, але нічого з того не вийшло. Тоді равин порадив своїм учням взяти міцні палиці і бити ними по темноті. Коли ж і це не дало бажаного результату, він порадив їм, щоб ті пішли до своїх кімнат і своїм криком протестували проти темноти. Коли ж і це не помогло, равин сказав: „Діти мої, хай кожен із вас запалить у темноті свічку!”

Учні пішли до своїх кімнат, запалили свічки. Коли розглянулись довкола, темінь зникла.

(Збір думок)

Оголошення теми. Щоб темряву розігнати, треба запалити свічку. (Записуємо тему на дошці)

Завдання для учнів. До слова „світло” доберіть спільнокореневі слова (Світло, світити, світильник, освітлювач, світлий, освіта). Поясніть слово „освіта” (навчатися, отримувати знання, вчитися читати, рахувати...)

Звертаємо увагу учнів на ключовий вірш. Далі вчитель запитує учнів, чи Ісус є свічкою, яка світить, тоді підводить дітей до розуміння того, що Ісус вчить нас, як вийти з темряви, роблячи добрі діла.

Читання біблійного тексту.

Обговорюємо пртчу при допомозі запитань.

· Що робить свічка у темряві?

· Які вчинки маємо ми робити, щоб сяяти, як світло перед людьми?

· Що зробимо добрими ділами для своєї країни?

Вчитель демонструє карту України, показує її кордони, столицю, місцевість, де діти проживають. Тоді підводить дітей до усвідомлення власної відповідальності за долю країни, її добробут, за духовне та моральне здоров’я наступних поколінь з любові до рідного краю.

Закріплення теми. (Метод „Добери потрібне слово”)

(На дошці записаний заклик „Робитиму сьогодні”. До слів, що записані у колонку, дібрати із довідки потрібне слово і записати в зошит.)

· Руйнувати – буду... (будувати)

· Ненавидіти –...

· Пліткувати –...

· Забирати -...

· Відкладати -...

· Гніватись -...

· Проклинати -...

· Впадати у розпач -...

Довідка: будувати, молитись, усміхатись, робити відразу, любити, прощати, величати, давати.

Підсумок. Отже, щоб бути світлом для світу та покращити життя для нас і прийдешніх поколінь в Україні, необхідно сьогодні робити добрі діла. І найперше – вчитися.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 227 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...