Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оголошення теми



Читання біблійного тексту і робота з ним.

Вчитель вияснює розуміння дітьми значення слова „невід”, де його використовують. Розповідає про працю рибалок, з’ясовує чи ловили рибу коли-небудь сіткою, що можна витягнути сіткою і чи все забирали, що витягували з річки.

(Збір думок)

Вчитель підсумовує думки дітей, повертаючись до першої розповіді (про людей, які роблять добрі і погані вчинки). Та наголошує на темі уроку.

Закріплення теми. Діти записують в зошити два слова „Добро” і „Зло”, які започатковують дві колонки. Вчитель читає словосполучення про вчинки людини, а учні записують їх у відповідну колонку.

· Прагне досконалості

· Скоює злочини

· Шанує ближнього

· Проявляє гордість

· Наполегливо вчиться

· Говорить неправду

(збір думок)

Підсумок. Вчитель підсумовує вибір учнів і пдводить до розуміння, що буде остаточна перемога добра над злом і кожен з нас покликаний робити добро, ставати кращим, бо все, що Бог створив, було добрим. Звертаємо увагу на ключовий вірш.

Читання короткої розповіді „Ким ми можемо бути”

Шукаючи праці, один художник портретист, забрів до невеличкого містечка. Там його клієнтом став обдертий, брудний, неголений пиячина, який замовив собі портрет і став позувати. Художник малював доволі довго, довше як звичайно, і врешті показав той портрет замовникові. Пияк довго приглядався до портрета. На портреті був зображений елегантний мужчина, гарно одягнений, з посмішкою на обличчі. Пияк ледве пробелькотів: „Але ж то не я! Я ж не такий!”

Художник, який звернув увагу не на зовнішній вигляд клієнта, а побачив його внутрішню суть, красу його душі, відповів: „Але то є та людина, якою ти можеш бути.”

Людмила Ступець, Марія Черняк

Методична розробка уроку по програмі 6-го класу

Тема. Світло для світу.

Мета. Допомогти дітям зрозуміти відповідальність за долю своєї держави і що наші добрі вчинки приносять велику користь нашій країні.

Ключовий вірш. „Я Світло для світу. Хто йде вслід за Мною, не буде ходити в темряві.” (Ів.8:12)

Біблійний текст. Притча про свічку та свічник (Мт.5:15-16; Мр.4:21-23)

„І не запалюють світильника, щоб поставити його під посудину, але на свічник, - і світить воно всім у домі. Отак ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла, та прославляли Отця вашого, що на небі.”





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 251 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...