Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Словникова робота



Історична довідка. Єврейський закон забороняв розділяти спадщину при житті батька. Тому розподіл майна виглядав дуже дивно.

Ілюстроване відтворення притчі (повторюємо притчу, почергово прикріплюючи на дошці ілюстрації до неї та поєднюємо зображення з відповідним йому словом)

Звернення до учнів. Якого ми бачимо батька? (Прощаючого)

Чому прощає? (Бо любить)

Притча розкриває безконечність Божого милосердя до нас, незалежно від того як ми себе поводимо (як блудний син, як старший син чи як батько)

Закріплення теми. (Праця в групах) Ділимо учнів по троє у групі. Кожен із трійки має свою роль. 1 – блудний син, 2 – старший син, 3 – батько.

Завдання для груп: Які відчуття виникають у вас коли читаєте уривок Лк.15:25-32?

1 група: Як себе почував блудний син коли через нього старший брат звинувачував батька і розгнівався?

2 група: Запропонуйте іншу поведінку старшого брата (міг пробачити)

3 група: Як себе поводить батько по відношенню до обидвох синів?

(Збір думок)

Звернення до учнів. Кожен із нас є блудним сином у певній ситуації. Якого відношення до себе хочемо ми? (щоб нам простили) Вчитель, підсумовуючи думки учнів, наголошує на ключовому вірші.

Підсумок уроку. Отже, притча дає нам можливість усвідомити, що коли ми хочемо прощення, то маємо прощати іншим. (підсумок учні записують у зошити)

Тема. Цінність добрих справ

Мета. Підвести дітей до розуміння того, що кожна добра справа має велику цінність.

Ключовий вірш: “Не стримуй добра потребуючому, коли в силі твоєї руки це вчинити” (Пр.3:27).

Біблійний текст: Притча про зерно гірчиці (Мт. 13:31-32)

“Іншу притчу подав Він їм, кажучи: “Царство Небесне подібне до зерна гірчичного, що взяв чоловік і посіяв на полі своїм. Воно найдрібніше з усього насіння, але, коли виросте, більше воно за зілля, і стає деревом, так що птаство небесне злітається, і кублиться в віттях його”.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 181 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...