Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Національні особливості дипломатичного та ділового спілкування в



Іспанії

По своєму характеру іспанці серйозні, відкриті, галантні, людяні, володіють великим відчуттям гумору і здатністю працювати в команді. Кожна з сімнадцяти провінцій Іспанії додатково накладає свій відбиток на характер жителів. Існують значні відмінності в культурі і образі поведінки між представниками різних районів країни. До справи і людей у іспанців відношення емоційне.

У Іспанії 12 жовтня – національне свято.

Прийнято правильно користуватися столовими приладами. Їду на тарілці гості не залишають. При всій різноманітності асортименту напоїв, пропонованих на прийомах, найважливішою вимогою є помірність в їх вживанні.

За столом вітаються будь-які захоплені коментарі з приводу якості блюд і напоїв. Іспанці – хороші співбесідники на будь-яку тему. Найбільш відповідними темами для застільної бесіди можуть бути питання мистецтва, літератури, туристських пам'яток, спорту. Не прийнято говорити про кориду, релігію, режимі Франка і так далі.

Національні особливості дипломатичного та ділового спілкування в

Італії

Італійська дипломатія нараховує кілька тисячоліть і володіє величезним досвідом і традиціями. Міжнародне право багатьом зобов'язана італійським юристам. Латинська мова був до XVII-ХVШ ст. світовим дипломатичною мовою, і досі латинські вирази вживаються у дипломатії, дипломатичних документах, у промовах на конференціях. Італійці дуже пишаються своєю країною, як колискою науки, мистецтва і дипломатії, і при контактах з італійцями знання їхньої історії та внеску в людську цивілізацію справляє сприятливе враження, дозволяє створити гарну атмосферу доброзичливості.

Італійські дипломати відрізняються витонченістю, але до їх позитивних якостей не відносяться акуратність, пунктуальність, вони можуть запізнитися на обід, вечерю, затягнути зустріч і навіть не помітити цього. Вони вільно поводяться з часом.

Італійським дипломатам не дозволяється вступати в політичні партії, тому в бесідах з ними ніколи не питайте, до якої партії вони належать або за яку партію вони голосували. Вони будуть шоковані і в кращому випадку дадуть відповідь вам: «Ми служимо державі».

До недоліків деяких італійських дипломатів слід віднести те, що вони, обіцяючи щось, не завжди стримують своє слово.

Їжа у них предмет культу. За столом можуть вестися і самі серйозні переговори. Обід іноді триває 2-3 години. За столом не цокаються, вимовляючи "чин-чин".





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 634 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...