Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Національні особливості дипломатичного та ділового спілкування країн Латинської Америки



Дипломатична служба Латинської Америки є відносно молодою, становлення її відноситься до середини XIX в., але вже тоді виникла одна особливість дипломатії цього континенту, обумовлена, імовірно, історичної, культурної та мовною спільністю, наявністю сильного сусіда - США. Велику роль Латиноамериканські країни зіграли в розробці міжнародного права.

Слід відзначити високий професіоналізм дипломатів цього регіону. У Латинській Америці вже давно існують спеціальні академії та інститути з підготовки дипломатів. Кандидати в них відбираються дуже ретельно. Підготовка ведеться фундаментально.

Найважливішою рисою бразильської дипломатії є високий професіоналізм її представників на всіх рівнях. Цьому сприяє ретельний відбір кандидатів для дипломатичної служби та фундаментальна система їх підготовки.

Особливістю бразильської дипломатії є і глобалізм у підході до міжнародної проблематики, що випливає з бажання Бразилії, спираючись на своє стратегічне положення, природний, промислово-технологічний та людський потенціал, зайняти місце однієї з провідних країн світу.

Бразильської дипломатії притаманні такі риси, як твердість і послідовність у відстоюванні своїх позицій, чіткість і лаконічність в їх викладі, старанність у підготовці документів, уміння йти на розумні компроміси.

Як правило, латиноамериканські дипломати ведуть переговори не поспішаючи, завзято, на практичні пропозиції йдуть, а якщо є фінансові проблеми, матеріальні витрати, то діють обережно.

При укладанні двосторонніх угод ретельно перевіряють їх відповідність внутрішнього законодавства. Бесіди ведуть зазвичай один на один, записів бесід (у всякому разі при вас) не роблять.

Латиноамериканці експансивні, доброзичливі. Яскраво проявляють свої симпатії. Чоловіка можуть поплескати по плечу (але з мужчинами не цілуються). Жінці можуть поцілувати руку, добре знайому – поцілувати в щічку. Не дуже, люблять довгих і порожніх бесід, воліють давати і отримувати точні відповіді. Вони більш відкриті, ніж, скажімо, західноєвропейці. Етикет в порівнянні із західними країнами спрощений. Мужчини зазвичай одягаються в темні костюми. Літні дипломати більш ретельно стежать за своїм виглядом, завжди добре і зі смаком одягнені.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 1834 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...