Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зовнішній вигляд жінок на дипломатичних прийомах



На прийоми рекомендується одягати одяг строгих, скромних ліній і помірних тонів. На сніданок, чай, коктейль рекомендується одягати звичайної довжини плаття, плаття-костюм або костюм, невеликий капелюх з фетру, шовку або іншого вигляду матерії, причому капелюх під час прийому не знімається. Хазяйка не одягає капелюха.

На прийоми, що починаються в 20.00 годин і пізніше, рекомендується одягати вечірні плаття (більш нарядні і відкриті). Вечірні плаття можуть бути звичайної довжини або довгі. Останнім часом знову відроджується тенденція надівати на вечірні прийоми довгі вечірні плаття.

Капелюх з вечірнім платтям не одягають.

Взуття. На прийоми надіваються туфлі з шкіри, замші на будь-якому зручному каблуці. На прийоми не можна надівати спортивне взуття або взуття на каучуковій або гумовій підошві.

Рукавички і сумочка. На прийоми, що починаються до 20.00 можна надівати шовкові, матер'яні, лайкові рукавички. Сумочка може бути замшева
кожаная. До вечірнього плаття можна одягати шовкові, мереживні і інші рукавички, причому, чим коротше рукав плаття, тим довше за рукавичку і навпаки.
Сумочка - невеликого розміру з шовку, парчі, бісеру.

Матеріал для дамського одягу. Колір, щільність матеріалу повинна відповідати порі року і кліматичним умовам: влітку зазвичай використовуються легші матеріали світлих тонів, восени і зимою - щільніші матеріали темних тонів.

Для пошиття одягу на прийоми, що починаються до 20.00 годин, можна використовувати шерсть, шовк і інші види матерії. Для вечірнього плаття – шовк, тафту, парчу і ін.

На дипломатичні прийоми не рекомендується одягати великої кількості ювелірних прикрас.

Жінка користується значно більшою свободою у виборі фасону одягу, матеріалу і кольору тканини, ніж чоловік, одяг якого в більшості випадків буває одноо6разного крою. Це представляє жінці ширші можливості підібрати такі фасони одяг, який найбільш відповідає її індивідуальним смакам і личить особливостям її фігури.

Основне правило при виборі одягу – це відповідність її часу і обстановці. Тому не прийнято приймати гостей або ходити в гості в
розкішному, нарядному платті в денний час. Для цього сповна досить мати просте елегантне плаття або плаття-костюм.

Основна вимога при виборі одягу теж досить просте – ніж урочистіший і офіційний характер має прийом і чим в більш
пізній час він проводиться, тим нарядно належить бути одягненою. При цьому не слід зловживати духами і дезодорантами.

Звичайне денне плаття для прийому. Це коротке плаття строгого фасону, закрите або з невеликим вирізом і рукавами 3/4 або довгими.
Матеріал може бути будь-якого забарвлення, гладкий або з виробленням. У літній час переважні світлі тони матеріалів, восени і зимою - більш
темні. Для країн з теплим кліматом плаття можуть бути з короткими рукавами і з великим вирізом.

Денне плаття з матеріалу хорошої якості (шовка, шерсть і так далі) придатне для прийомів «а ля фуршет» від 17.00 до 20.00 годин.

Вечірнє плаття. Зазвичай вечірні плаття робляться відкритішими, ніж плаття для денних прийомів. Вечірнє плаття може бути зшите з шовку, мережива і тому подібне

Вечірні туфлі. Вечірні туфлі можуть бути з кольорової шкіри, щільних шовків, парчі, інших матеріалів на будь-якому зручному каблуці. Сумочка має бути маленькою, інколи вона виготовляється з шкіри того ж кольору, що і туфлі, інколи з бісеру, шовки і так далі

Жіночий годинник – це швидше прикраса. У їх дизайні широко використовуються золото, діаманти, сапфіри і інші коштовні і напівдорогоцінні камені. Слід враховувати, що дуже маленький годинник оптично збільшуватиме вашу руку, а надівши дуже крупний і масивний годинник, ви самі здастеся доповненням до них. Електронні моделі не настільки елегантні, як механічні. Що стосується стилю, то вибирайте класику — вона ще ніколи нікого не підводила.

Прикраси. На вечірні прийоми не рекомендується надівати багато ювелірних виробів; на денних прийомах доречніше виглядає біжутерія.

Такі основні правила етикету, дотримувані на офіційних прийомах.

На закінчення слід зазначити, що в діловий світ мода входить, не настільки нестримно, як в світ богеми. Тому ділові люди в зовнішньому вигляді
скоріше дотримуються не стільки моди, скільки певного рівня.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 527 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...