Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Німеччині



Німецькі дипломати відрізняються пунктуальністю. У складних ситуаціях, особливо молоді співробітники посольства іноді нервують. У переговорах поводяться жорстко, напористо. Німецьких дипломатів відрізняє хороша юридична підготовка, глибоке вивчення юридичних проблем. На переговорах їх відрізняє систематичність, вони люблять обговорювати питання послідовно один за одним. Вони дуже винахідливі, вміють налагоджувати контакти і високо цінують встановлені зв'язки.

Німці, як і французи, обачливі і бережливі, надійніші, точніші, але поступаються французам у відчутті гумору і щирості. Ним притаманний вільний образ думок і величезна цивільна мужність. Вони скептичні, відрізняються серйозністю і стриманістю, нікому не поступаються в педантичності. Німці високо цінують професіоналізм.

Німці одягаються строго. Від чоловіків не вимагається неодмінно темний костюм. Для жінок виключаються брюки. Традиційний темний костюм як і раніше найбільш відповідний одяг для ділових зустрічей, хоча і спостерігається зміна убік вільнішого одягу.

Дипломати Німеччини вільно володіють двома-трьома іноземними мовами. Це, як правило, фахівці з тієї чи іншої проблеми, країні або регіону. Традиційно німецького дипломата відрізняє відчуття субординації, внутрішня зібраність і пунктуальність. Можна помітити в поведінці німецьких дипломатів прояв зверхності, зарозумілості. У відношенні молодих фахівців офіційно висуваються високі вимоги: дипломат «повинен володіти важливими якостями: наприклад, широкими різноманітними інтересами, товариськістю і сприйнятливістю, гнучкістю, а також здатністю виносити психічні і фізичні навантаження.

При знайомстві з німцями важливі чини і титули. Титулам в Германії надається велике значення. Заміжній жінці привласнюється титул мужа. До початку дипломатичного прийому уточнюють титул кожного члена делегації. У Германії прийнято називати титул кожного, з ким розмовляють. До переговорів готуються ретельно. Вступають в переговори лише тоді, коли упевнені в можливості знаходження рішення. Німці зазвичай називають титул кожного, з ким вони розмовляють (пан президент, пан міністр і т. д.). Якщо титул співрозмовника вам невідомий, звичайне звернення Herr Doctor, заміжню жінку можна назвати Frau Doctor.

Німці не люблять, коли гості запізнюються, і самі не запізнюються. На відміну від французів, які просто піднімають келих, німці цокаються. На публіці при зустрічі німці не цілуються. У ресторані навіть незнайомих вітають, а до офіціантів звертаються шанобливо.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 329 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...