Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

За виконання особливо важливих робіт на термін їх виконання можуть встановлюватися надбавки до посадового окладу у розмірі 50%



7. Робітникам, які наказами по структурним підрозділах, визначені наставниками при проходженні практики неповнолітніми та учнями ПТУ проводиться доплата за наставництво у розмірі 20% тарифної ставки.

Однією із грошових форм матеріальної мотивації робітників БУ № 9 ВАТ «Трест «Київміськбуд-3» є щомісячне преміювання працівників трудового колективу підрозділів товариства через коефіцієнт трудової участі (КТУ) (додаток №6 колективного договору). Преміювання працівників проводиться при виконанні товариством, підрозділом, дільницею, бригадою завдання по обсягу будівельно-монтажних робіт в договірних цінах власними силами за звітний місяць з урахуванням наростаючого підсумку з початку року. Премія нараховується відповідно до розрядів, тарифних ставок, окладів за фактично відпрацьований час.

КТУ встановлюється у розмірі від 0 до 2,0 і залежить від виконання виробничих завдань та інших досягнень у праці кожним підрозділом і працюючим:

− виконання місячних виробничих завдань − це мінімальний обсяг будівельно-монтажних робіт власними силами для генпідрядних підрозділів − 4000 тис. грн., для спеціалізованого будівельного управління − 2800 тис. грн.;

− дотримання в процесі виробничої діяльності вимог охорони праці та техніки безпеки;

− дотримання виробничої, технологічної, трудової дисципліни та якості робіт, що відповідають будівельним нормам і вимогам стандартів ISO 9001-2000;

− виконання разом зі своїми обов’язками і обов’язків тимчасово відсутнього працівника;

− виконання окремих доручень керівника та особливо важливих завдань.

КТУ членам бригади, бригадиру затверджується керівником підрозділу за поданням бригадира, виконроба, начальника дільниці, головного механіка, керівника відособленого підрозділу. Таке одноосібне подання і недостатнє обґрунтування визначення розміру КТУ за показники преміювання, на нашу думку, є невиправданим і потребує зміни в сторону визначення КТУ членами трудового колективу.

При порушенні працівником виробничої, технологічної, трудової дисципліни, неякісному виконанні роботи, несвоєчасній здачі звітності, невиконання наказів та розпоряджень керівників в установлені терміни, прогули, наявність нещасних випадків на виробництві та інше − КТУ їм встановлюється рівним «0».

З метою підвищення матеріальної зацікавленості в виконанні договірних зобов’язань, збільшенні обсягів робіт, покращенні їх якості, забезпеченні дбайливого господарювання, з метою отриманні прибутку від своєї роботи у 2010 році на ВАТ «Трест «Київміськбуд-3» введено поквартальне преміювання працівників трудового колективу товариства за виконання виробничих завдань та високі досягнення у праці (додаток №9 колективного договору), при наявності коштів за рішенням правління.

Премія нараховується та виплачується по рішенню правління товариства за такі показники:

− виконання за звітний квартал обсягів будівельно-монтажних робіт БУ-9 власними силами в обсязі не менше 12 млн. грн.;

− за отримання прибутку від основної діяльності в розмірі 7% від фактично виконаних обсягів БМР за квартал та з початку року.

Премія нараховується в межах зазначених правлінням товариства. Однак, постає питання: як конкретно відбувається схема розрахунку суми щоквартальної премії і які розміри преміювання для різних категорій працівників?

Виробничі упущення, за які працівники можуть бути позбавлені премій або премія може зменшуватися.

− несвоєчасне введення об’єкта в експлуатацію;

− несвоєчасна передача зданого об’єкту під заселення;

− неякісне виконання своєї роботи;

− не вирішення питань по скаргам, які надійшли від «Замовника», інвестора і т. ін. в термін більше 30 днів;

− невиконання правил з охорони праці та техніки безпеки по об’єктах будівництва;

− несвоєчасну здачу статистичної, податкової та бухгалтерської звітості в органи обліку та контролю, куди вони передбачені здаватися.

До недолікі в наведеної системи щоквартального преміювання відносимо:

1.відсутність розмірів премій;

2.немає розмірів і чітких критеріїв позбавлення премій за виробничі упущення.

Важливою грошовою формою матеріальної мотивації трудової поведінки робітників на ВАТ «Трест «Київміськбуд-3» є виплата винагороди за підсумками роботи за рік, метою виплати якої є заохочення зацікавленості працівників в покращенні результатів діяльності товариства, в зміцненні виробничої та трудової дисципліни, скорочення плинності кадрів, заохочення ініціативних та дисциплінованих працівників.

Виплата винагороди проводиться по рішенню правління ВАТ «Трест «Київміськбуд-3». Періодичніст ь виплати − календарний рік.

Для визначення розмірів винагороди за підсумками роботи за рік встановлюється шкала для усіх категорій працівників в залежності від їх трудового стажу роботи(показник), наведена в таблиці 2.8. Умова виплати: до стажу роботи, що дає право на отримання винагороди, включається весь час безперервної роботи в ВАТ «Трест «Київміськбуд-3», стаж роботи в інших організаціях системи АТ ХК «Київміськбуд» при умові зарахування на роботу по переводу та при переході на роботу в ВАТ «Трест «Київміськбуд-3» з іншого підрозділу АТ ХК «Київміськбуд» без проміжної праці в інших організаціях.

Таблиця 2.8





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 580 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...