Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Програми упорядкування файлової системи



У процесі роботи з диском в результаті численних операцій запису-видалення інформації ділянки файлів виявляються змішані між собою. Це відбувається, оскільки не завжди достатньо вільного прос­тору диска для безперервного запису інформації, і вона записується окремими фрагментами на вільних ділянках диска. Тому багато фай­лів виявляється фрагментованими, тобто розташованими в різних міс­цях диска. Це значно збільшує час доступу до даних, а також викликає значне спрацювання дисковода.

Програми Defrag із набору службових програм Windows або Speedisk із програмного комплексу Norton Utilities фірми Symantec переміщують усі файли на початок диска, упорядковуючи так логічну структуру.

Розглянемо роботу програми "Дефрагментация диска (Defrag)" із набору службових програм Windows-98. Для запуску програми Defrag необхідно активізувати Головне меню кнопкою Пуск і почергово відкрити групи програм "Стандартные", а потім - "Служебные". Після цього у вікні програми дефрагментації вибрати потрібний диск для перевірки і клацнути кнопку ОК.

Час роботи програми залежить від ступеня фрагментованості диска і може становити від кількох хвилин до кількох годин. Якщо натиснути кнопку Сведения, то на екран виводиться карта диска і на ній відображаються поточні зміни. Необхідно лише відповісти на кілька запитань і ні в якому разі не вимикати живлення комп'ютера, інакше якась інформація буде безнадійно втрачена.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 639 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...