Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Економічні системи



Визначення "економічна система" є значно містким. Так, під економічною системою можна розуміти різні види господарюючих суб’єктів, множина яких охоплює: підприємства, організації, фінансово-промислові групи, територіально-адміністративні утворення тощо. В іншому визначенні економічні системи є системами суспільного виробництва і споживання матеріальних благ. Також економічну систему розглядають з позицій загальної теорії систем. При цьому виділяють найважливішу особливість – присутність у якості елементу системи людини, на яку покладено функції управління, зокрема прийняття управлінських рішень та контроль за їх виконанням.

Традиційно розподіляють два класи економічних систем: системи, що функціонують на мікрорівні та системи макрорівня. Процеси, що відбуваються в економічних системах всіх рівнів є предметом дослідження щодо прийняття управлінських рішень.

Соціально – економічні системи – це комплексні структури, що складаються із економічних, виробничо – технічних і соціальних структур, які виконують різні завдання. Соціально - економічна система інтегрує виробництво та економічні відносини. Вона створює необхідні умови для створення засобів життя людин. Це складний господарський організм, який включає в себе сукупність виробництв, що базуються на різних формах власності: власної, державної, колективної. Соціально – економічна система існує завдяки використанню трудових ресурсів, які виступають в якості робітників.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 292 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...