Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Детерміновані і стохастичні системи



Детермінованою вважається система, в якої складні частини взаємодіють точно прогнозуючим чином. При дослідженні детермінованої системи не виникає невизначеності. Якщо задано попереднє становище системи та звісна програма переробки інформації, то, визначив динамічну структури системи, можливо передбачити її наступне становище. Напроти для імовірнісної (стохастичної) системи не можливо зробити точного детального передбачення. Таку систему детально досліджувати та встановлювати з більшою імовірністю, як вона буде себе вести в будь – яких умовах. Однак система все ж - таки остається невизначеною та будь-який прогноз відносно її поведінки ніколи не вийде з логічних рамок імовірнісних категорій.

Простою детермінованою системою є система з невисокого числа елементів, яка має невелику кількість внутрішніх зв’язків та характеризується визначеною динамічною поведінкою. Будь – який логістичний процес при умовах, що він відповідним чином визначений, може відноситься до систем цього класу до того часу, поки не почнеться реальний процес. Ця система починається імовірнісною, як тільки починається реальний процес. Рішення, які приймаються персоналом та конкретні умови можуть внести фактори, які не піддаються обліку, тому система стає імовірнісною.

До класу простих детермінованих систем можливо віднести систему розміщення складів на території розподілу, яка оцінюється виходячи з вимог забезпечення переміщення продукції по визначеним маршрутам. В результаті такої постановки задачі, мінімізуються відстані, які повинна проходити продукція в процесі збереження та доставки. Однак, якщо повинно досліджувати реальні процеси, які протікають при переміщенні продукції, то система стає імовірнісною.

Аналогічно можливо розглядати рівні складності для випадків, коли системи, що визначаються цими рівнями, не детерміновані. Розглянемо приклад складних імовірнісних систем. Так, є запас визначеного виду продукції. Запас може уявляти собою товар на полках магазину або на складі, резерв, який зберігається на випадок форс – мажорних обставин, продукцію у вигляді буферного запасу між двома буферними процесами. Склад такої системи достатньо складний, тому що процеси руху запасів описуються за допомогою апаратів математичної статистики. Іншими словами, ці процеси імовірнісні за своєю природою. Якщо система має дуже багато входів та багато виходів, то її слід віднести до класу складних імовірнісних систем.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 3094 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...