Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Социалните болести



В крайна сметка повечето здравни проблеми се коренят в ня­каква реакция спрямо груповата активност. Изразът „групов живот и активност" трябва да се разбира не само като наследственост или наследени групови тенденции, но и като свидетелство за настоящи­те световни контакти, които много повече отслабват или усилват съпротивителните сили на организма, отколкото въобще се пред­полага. Една от причините за рака, която не е била толкова актуал­на в по-ранните и по-спокойни дни от живота на расата (доколкото тогава стадният инстинкт е бил значително по-слаб, отколкото се­га), е свързана с усиленото възбуждане на тялото. То се предизвик­ва от нашите всекидневни тесни контакти едни с други, наложени от масовото групово съществуване, особено в градските центрове. В качеството си на живи организми, клетките реагират на груповия живот, т. е. на масовата клетъчна еманация и излъчване. Този пос­тоянен енергиен поток, извиращ от съвкупността на телесните клетки на скупченото в маса човечество, може да предизвика у определен тип хора превъзбуда на отделни клетъчни структури. Това обикно­вено става при появата на слабост в етерното (или виталното) тяло, съпроводена с отслабване на клетъчната защита; често в резултат на това се появява рак или обща ракова тенденция. Това е фунда­ментална причина, все още неоценена от съвременните изследова­тели, които продължават да се занимават с вторичните причини и следствия на етерната слабост. По-късно отново ще се върнем към тази тематика. Вие постепенно ще се убедите, че когато медикът започне да се отнася към виталното тяло с по-голямо знание и раз­биране, той придобива над раковите заболявания много по-голяма лечителска власт.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 233 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...