Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обов’язкові реквізити депозитних сертифікатів



Доход по ощадних сертифікатах виплачується при пред’явленні їх для оплати в банк емітент. У разі, коли власник сертифіката вимагає повернення депонованих коштів по строковому сертифікату раніше обумов­леного в ньому строку, йому виплачується наперед обумовлений понижений процент.

Казначейські зобов’язання – вид цінних паперів на пред’явника, що розповсюджуються виключно на добровільних засадах серед населення, засвідчують внесення їх власниками грошових коштів до бюджету і дають право на одержання фіксованого доходу.

Випускаються такі види казначейських зобов’язань:

а) довгострокові – від 5 до 10 років;

б) середньострокові – від 1 до 5 років;

в) короткострокові – до одного року.

Кошти від реалізації казначейських зобов’язань спрямовуються на покриття поточних видатків бюджету.

Вексель – цінний папір, який засвідчує безумовне грошове зобов’язання векселедавця сплатити після настання строку визначену суму грошей власнику векселя (векселетримачу).

 
 

Вексель походить від звичайної боргової розписки. Розвиток ринкових відносин потребував юридичного оформлення відносин позики. Форма і атрибути векселя, як правило, встановлюються законодавчо, у відповідності до міжнародних домов­ле­ностей (В Україні вексельне законодавство базується на Єдиному вексель­ному законі, який прийнято на Жиневській вексельній конвенції 1930 р.).

Векселі, платниками по яких є банки, називаються фінансовими векселями.

Фінансові векселі – обслуговують позики, які суб’єкти господарської діяльності надають один одному за рахунок наявних тимчасово вільних коштів. На даний час в Україні фінансові векселі представлено банківськими векселями, які, по суті, виконують роль депозитних сертифікатів – які можна лише умовно віднести до фінансових.


3. Гібридні та похідні інструменти фінансового ринку






Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 209 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...