Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Види покриття по облігаціях



Доход по облігаціях цільових позик (безпроцентних облігаціях) не виплачується. Власникові такої облігації надається право на придбання відповідних товарів або послуг, під які випущено позики (якщо ціна товару до моменту його одержання перевищуватиме вартість облігації, то власник одержує товар по ціні, вказаній на облігації, а при одержанні більш дешевого товару він одержує різницю між вартістю облігації та ціною товару.

Акціонерні товариства можуть випускати облігації на суму не більше 25 процентів від розміру статутного капіталу і лише після повної оплати усіх випущених акцій. Випуск облігацій підприємств для формування і поповнення статутного капіталу емітентів, а також для покриття збитків, пов’язаних з їх господарською діяльністю, не допускається.). Емісія облігацій відбувається лише після прото­Коль­ного рішення підприємства. Протокол має містити:

è найменування емітента облігацій і його місцезнаходження;

è відомості про розмір статутного капіталу, господарську діяльність службових осіб;

è найменування контролюючого органу (аудиторської фірми);

è дані про розміщення раніше випущених в обіг цінних паперів;

è мету випуску і види облігацій (іменні чи на пред’явника);

è загальну суму емісії, кількість і номінальну вартість облігацій;

è кількість учасників голосування;

è порядок випуску облігацій та виплати доходів за ними;

è терміни повернення коштів при відмові від випуску облігацій;

è терміни продажу відповідних товарів або надання відповідних послуг за цільовими облігаціями;

è порядок повідомлення про випуск та розміщення облігацій;

è порядок оплати облігацій.

 
 

Окрім облігацій підприємств емітентами облігацій є також держава та органи місцевого самврядування. Найбільш поширеними представниками є облігації вну­тріш­ньої державної позики (ОВДП) іх функції відобразимо на рисунку.

Функції ОВДП

Депозитний сертифікат – письмове свідоцтво банку про депонування грошових коштів, яке засвідчує право вкладника на одержання після закінчення встановленого строку депозиту і процентів по ньому.

 
 





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 265 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...