Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Місце ринку цінних паперів на фінансовому ринку



 
 

Предметом торгівлі на фінансових ринках є цінні папери.

Слово "папір" в сьогоднішніх умовах є скоріше всього дань історії, коли всі фінансові активи оформлялися у вигляді паперових документів. В сучасній економіці, термін цінний папір відноситься одинаково до будь-якої легальної форми закріплення майнових прав – як у вигляді паперового документу, так і у вигляді електронної записки чи рахунку-депо в депозитарії. У будь-якому випадку головним є не "папір", а “ціна”, що віддзеркалює забезпеченість даного документу майновими правами.

 
 

В загальному, у вигляді цінного паперу оформляють домовленість про обмін те­періш­ньої вартості на майбутню або, що те саме: придбання цінного паперу є обмін абсолютної ліквідності (грошей) на купівельну спроможність в майбутньому. Як у будь-якій угоді, тут завжди присутні дві сторони: емітент та інвестор.

 
 

Основною властивістю ЦП, є можливість їх пере­про­дажу – переус­туп­ка майнових прав, що забезпечуються даним ЦП, однією особою іншій.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 408 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...