Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тома 2. Витоки та історія розвитку PR



Тема 1. Зв"язки з громадськістю (PR) як галузь наукового знання і сфера професійної діяльності. Формула PR.

Поняття "предмет науки". Комунікація організацій та установ з громадськістю як предмет даної галузі наукового знання.

Визначення паблик рілейшнз. їх особливості, спільне та відмінне. Зв'язки з громадськістю як наука, політика, функція управління, сфера практичноїдіяльності, мистецтво досягнення гармонії інтересів. "Традиційна" та "авангардна" концепції паблик рілейшнз, їх сутність, спільне та відмінне.

Зв'язки з громадськістю в системі наук: комунікативістика, соціологія, психологія та соціальна психологія, політологія, журналістика тощо. Спільне та відмінне зв'язків з громадськістю з іншими науками. Статус наукової галузі зв'язків з громадськістю в Україні. Галузі застосування паблик рілейшнз. Місце паблик рілейшнз у системі соціального управління. Зв'язки з громадськістю та маркетинг. Паблик рілейшнз та реклама. Паблик рілейшнз та пропаганда.

Проблеми підготовки спеціалістів з паблик рілейшнз: минуле та сьогоденне. Вимоги до освіти.

PR - наука і мистецтво налагодження контактів і підтримки гармонійних стосунків з громадськістю. PR та споріднена з ними діяльність: прес-посередництво, паблісити, реклама, маркетинг.

Філософія PR - конструювання соціальної реальності Теорема Томаса. Я реальність, Ми- реальність, медіа-реальніогь. Сутність, етапи симнолічного конструювання реальності. Принципи та функції PR. Контроль думок та поведінки громадськості: реагування на громадськість; досягнення взаємовигідних відносин між організацією та громадськістю. Паблик рілейшнз як сфера професійної діяльності

Мета та основні завдання системи іи н ікіи і громаді м.» тю як практично прикладної сфери діяльності.

Два головні напрями діяльності служб мнбтіик рілейшнз Основні функції працівників системи зв'язків з громадськістю функції збирання пі аналізу інформації, розповсюдження необхідної інформації, забезпечення циклічності діяльності системи паблик рілейшнз. Якісні рівні PR-роботи та її ознаки

Норми та принципи діяльності працівників системи зв'язків з громадськістю. Професійні та особистісні вимоги, що висуваються до працівників паблик рілейшнз в історії суспільства.

Тома 2. Витоки та історія розвитку PR.

Особливості зв'язків з громадськістю в давній історії людства. Основні елементи майбутньої системи паблик рілейшнз в історії суспільства. Вивчення громадської думки та її врахування при прийнятті рішень, формування громадської думки. Мистецтво риторики. Видатні оратори Давньої Греції та Давнього Риму. Перші газети як протоісторія сучасних засобів масової інформації. Практика послань та звернень до народу, просвітництво. Початки системи зв'язків з громадськістю в історії українського суспільства. Перші спроби створення організаційних структур для здійснення систематичних зв'язків з громадськістю.

Передумови виникнення системи зв'язків з громадськістю. Основні етапи виникнення та розвитку паблик рілейшнз як науки та сфери праюично-прикладної діяльності. Особливості окремих етапів та їх характерні риси. Сучасний стан системи зв'язків з громадськістю за кордоном та в Україні.

® Клямажма Л А





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 1488 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...