Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Створення мікроклімату в закритому приміщенні



У промисловому кролівництві створення оптимального мікроклімату в закритих приміщеннях настільки ж важливе, як і повноцінна годівля.

Оптимальний мікроклімат - це найсприятливіші умови для кожної статевовікової групи кролів, які поєднують сукупність фізичних властивостей і хімічного складу повітря, його температури, вологості і швидкості руху, концентрації газів і мікроорганізмів, у ньому освітленості. Від цих параметрів залежить продуктивність кролів, їх відтворні здатності та стан здоров'я. Щоб забезпечити цілорічні рівномірні окроли самок та інтенсивне вирощування молодняку у механізованих кролятниках слід дотримуватись рекомендованих параметрів мікроклімату (таблиця 29).

Температура в кролятнику має різнобічний вплив на організм кролів. І хоча тварини здатні певною мірою підтримувати температуру свого тіла на відносно постійному рівні, різкі коливання температури в приміщенні призводять до порушення рморегуляції організму, зміни обмінних процесів, виникненню простудних захворювань, зниження резистентності, до патогенної мікрофлори і поширення інфекційних хвороб.

Кролі найкраще себе почувають при температурі +14+16 °С. Низька і висока температура повітря в приміщенні (нижче +7+8 °С, вище +25 °С) сповільнює ріст і розвиток тварин, підвищує витрати кормів. При надмірній годівлі кролі легше переносять низькі температури повітря. Найчутливіший до холоду молодняк, особливо худий. У новонароджених кроленят і в перші дні їх життя терморегуляція вкрай недосконала і температура їх тіла повністю залежить від температури оточуючого середовища. З віком механізм терморегуляції молодняку удосконалюється і він уже легше проявляється з температурними перепадами.

Таблиця 29





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1182 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...