Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Закупівлі в ПП



Якщо система має декілька разових поставок на коротко визначений період часу, то доцільно ввести поняття «карта поставок».

Карта поставок – перспективний план закупівель (разових закупок для різних поставок), де враховуються місця розташування (їх географічні координати) постачальників, оптимальні маршрути, величини закупок.

Одна поставка формує одну закупку (рис. 4.3).

Рис 4.3. Схема формування однієї закупки.

Унікальними вважаються такі елементи постачання, які мають відношення до конкретного виробу, а спільні – для всіх або частини виробів.

Визначення обсягів закупок по кожному елементу постачання відбувається після уточнення їх запасів на складі ПП, такі запаси були утворені попередніми закупками.

Ефективність закупки визначається не тільки обсягом і номенклатурою закупівель, але і дотриманням їх періодичності та своєчасності.

Несвоєчасна закупка впливає на терміни виконання замовлення ПВ, а передчасна створює зайві запаси в ПП.

Ціна, за якою закуповуються елементи постачання на ринку, та витрати на виконання ЛО «доставка з ринку елементів постачання і ПП» є складовими частинами собівартості майбутнього виробу. Відповідно зусилля ПП, спрямовані на пошук на ринку елементів постачання з низькою ціною при запланованій їх якості, та зменшення витрат на ЛО, зробить виріб на ринку більш конкурентоспроможним або ж збільшить прибуток системи при незмінній ціні.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 147 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...