Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Управління МР у підсистемах постачання і збуту



У цих підсистемах відбувається контакт системи підприємства з постачальниками і споживачами. Контакт має юридичне підґрунтя, де пунктами договору можуть бути дії:

- вантажовідправник проводить попередню підготовку вантажу (укладка на піддони) до відправки;

- утримує вантажно-розвантажувальні рампи і під’їзні шляхи у задовільному стані;

- обладнує підйомно-транспортними механізмами зони обслуговування транспортного засобу та ін, а також дії у відповідності до посадових інструкцій, таких як:

· Відкриття і закриття бортів автомобіля і люків цистерн;

· Опускання і виймання шлангів із люків цистерн;

· Пригвинчування шлангів, прибирання сміття тощо.

Такі дії повинні відповідати нормам техніки безпеки та бути економічно доцільними для кожного із учасників.

Доставляти і забирати ЕП з підприємства може і автотранспортне підприємство (АТП), яке бере на себе зобов’язання по виконанню деяких вантажно-розвантажувальних робіт (ВВР) та його зберіганню в цілісності вантажу в дорозі.

Вантажовідправник і АТП при перевезенні вантажу повинні в межах обсягів вантажу, які вказані в замовленні вантажоотримувача, виконувати завантаження рухомого складу до повного використання його вмістимості або ж вантажопід’ємності, але не вище для запобігання пошкодження вантажу і ВВР меманізмів.

При перевезенні легких вантажів АТП може нарощувати борти машин, а при перевезенні сипучих вантажів АТП повинно запобігати їх вивітрюванню під час транспортування (лекаж).

Лекаж (нем) – витік рідини, вивітрювання, усушка речовин під час транспортування.

Штучні вантажі, які перевозяться без тари (механічні прути, труби тощо), прийом і вивантаження яких неможливе без значної витрати часу, крупні одиниці, наприклад, транспортні цистерни.

Важелі вантажів без тари повинні мати спеціальні прилади для гаків підйомно-транспорних механізмів, (виступи, петлі тощо). При перевезенні на піддонах окремі вантажні місця укладаються таким чином, щоб можна було перевірити к-ть без порушення їх положення на піддоні.

Вантажі повинні бути укладені в транспортний засіб і закріплені так, щоб не було зсуву, падіння, тиску на двері.

Всі пристрої, що належать вантажовідправнику видаються АТП вантажоотримувачу разом з вантажем або повертаються першому у відповідній з вказівками з товаро-транспорній накладній і за рахунок вантажовідправника.

Водій повинен перевірити відповідність вкладки і кріплення вантажу на рухомому складі вимогами техніки безпеки руху і збереження транспортного засобу, а також повідомити вантажовідправнику про помічені неправильності укладки і кріплення вантажу.

Вантажовідправник повинен за вимогою водія усунути недоліки.

Перед завантаженням автомобілів і контейнерів вантажовідправник повинен перевірити їх придатність до комерційного використання для переміщення вантажу. При виявленні несправностей незадовільного санітарного стану або інших обставин, які можуть вплинути на вантаж при перевезенні, вантажовідправник повинен відмовитись навантаження вантажу в цей автомобіль або контейнер і зробити відмітку про це в товаро-транспорній накладній або в дорожньому листі, підтвердивши це своїм підписом і печаткою. У випадку виникнення суперечок складається акт, який підписується працівниками вантажовідправника і АТП.

Якщо ВВР виконуються ручним способом, то небхідно дотримуватись наступних умов:

- гострі вироби та такі, що колються, переносяться тільки в пеналах та чохлах;

- вантажі в жорсткій тарі і лід без упаковки переносити тільки з використанням рукавиць;

- вантажі в несправній тарі з цвяхами, що стирчать та ін. не допускаються до переноски;

- скляний посуд встановлюється на стійкі підставки, порожню скляну тару потрібно зберігати в ящиках з чарунками, не можна переносити битий посуд або посуд з тріщинами та сколами;

- для ВРР не можна користуватись дошками менше за S=50мм., під дошки потрібно встановлювати надійні підпорки;

- переноска вантажу вантажником допускається при масі вантажу меншій за 50 кг., якщо маса більша, але менша за 80 кг., то перенесення вантажу вантажником допускається за умов, що підйом та зняття вантажу відбувається за участю інших вантажників. Час прибуття автомобіля під завантаження вираховується з моменту надання водієм в пункті завантаження, а час прибуття автомобіля під розвантаження – пред’явлення водієм пред’явлення водієм дорожнього листа або товаро-транспортної накладної у в’їзних воріт або КПП, лабораторії. У випадку прибуття автомобіля раніше встановленого терміну час вираховується від домовленого, якщо ВРР на відбулись, вантажовідправник і одержувач повинні відмічати час прибуття в товаро-транспорних накладних.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 159 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...